ΓΔ: 1199.15 -0.10% Τζίρος: 83.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:11:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pagkritia Trapeza
Πηγή: Παγκρήτια Τράπεζα

Η Παγκρήτια Τράπεζα δημιουργεί νέα Διεύθυνση Ναυτιλιακής Τραπεζικής

Επικεφαλής της Διεύθυνσης αναλαμβάνει ο Κων. Οικονόμου, έμπειρο στέλεχος της ναυτιλιακής τραπεζικής με μακροχρόνια επιτυχημένη σταδιοδρομία σε θέσεις ευθύνης μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων.

Τη δημιουργία Διεύθυνσης Ναυτιλιακής Τραπεζικής ανακοίνωσε η Παγκρήτια Τράπεζα υλοποιώντας ακόμα ένα στόχο του στρατηγικού της σχεδιασμού. Η νεοσύστατη Διεύθυνση θα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και προϊόντα που καλύπτουν πλήρως τις εξειδικευμένες ανάγκες της ποντοπόρου ναυτιλίας, εστιάζοντας στις μικρού και μεσαίου μεγέθους ναυτιλιακές εταιρείες.

Επικεφαλής της Διεύθυνσης αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Οικονόμου, έμπειρο στέλεχος της ναυτιλιακής τραπεζικής με μακροχρόνια επιτυχημένη σταδιοδρομία σε θέσεις ευθύνης μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων, όπως οι Bank of Nova Scotia, EFG Eurobank, Τράπεζα Κύπρου και Τράπεζα Πειραιώς. Ο κ. Οικονόμου έχει βαθιά γνώση και κατανόηση των διεθνών τάσεων και εξελίξεων στο ναυτιλιακό κλάδο και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας όπου κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας, κ. Αντώνης Βαρθολομαίος δήλωσε σχετικά: «Η ναυτιλιακή αγορά έχει εισέλθει ήδη σε μια νέα εποχή, με πολλαπλές προκλήσεις και με την πράσινη μετάβαση να επιταχύνεται. Η Παγκρήτια Τράπεζα προετοιμάζεται προκειμένου, πολύ σύντομα, να γίνει αρωγός στις επενδυτικές ανάγκες της ελληνικής ναυτιλίας για πλοία φιλικά προς το περιβάλλον, με μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα. Σε αυτό το πλαίσιο υποδεχόμαστε στην ομάδα μας τον κ. Οικονόμου, ένα εξαιρετικά έμπειρο και ικανό στέλεχος της ναυτιλιακής τραπεζικής, ο οποίος θα ηγηθεί της νέας μας προσπάθειας».

Ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας, κ. Δημήτρης Δημόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η Παγκρήτια Τράπεζα εξελίσσεται και επεκτείνεται βάσει του στρατηγικού της σχεδιασμού και σύντομα θα είναι έτοιμη να καλύψει τις ανάγκες της ναυτιλιακής αγοράς, βασικού πυλώνα της ελληνικής οικονομίας με άμεση και πολύτιμη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Group: Διερευνώνται οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες

Η Attica Group υπογραμμίζει πως οι σκηνές είναι αδιανόητες και δεν συνάδουν με τις αξίες του ομίλου και δεν εκφράζουν ούτε στο ελάχιστο το ήθος και τον επαγγελματισμό των πληρωμάτων και της ελληνικής ναυτοσύνης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τέθηκε σε πλήρη λειτουργία η νέα Παγκρήτια Τράπεζα, απορρόφηση HSBC

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η Παγκρήτια εμπλουτίζει το ανθρώπινο δυναμικό της και διευρύνει σημαντικά το δίκτυο των καταστημάτων της στην Αττική, φθάνοντας πλέον τα 62 σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα.
Attica Group-Aero-Highspeed
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεκινά τη Δευτέρα η δημόσια πρόταση της Strix για την Attica Group

H Strix υπογραμμίζει ότι μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης δεν θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς ενώ δεν προτίθεται να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον - τουλάχιστον για ένα χρόνο από την υποβολή της ΔΠ- σε διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο.