ΓΔ: 1209.34 1.34% Τζίρος: 72.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Mytherm: Επενδύσεις σε νέες γραμμές παραγωγής και logistics

Η εταιρεία υλοποιεί το επενδυτικό της σχέδιο ύψους 5 εκατ. ευρώ που θα εφαρμοστεί μέχρι το 2028 και στοχεύει στην πράσινη ανάπτυξη, ενώ θα δημιουργηθεί και εκπαιδευτικό κέντρο για την συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού.

Σε ένα εμβληματικό, ιστορικό, βιομηχανικό συγκρότημα, στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, σε μια έκταση 80.000 m² και κτιριακών εγκαταστάσεων επιφάνειας 40.000 m², η εταιρεία Mytherm επενδύει σε νέες γραμμές παραγωγής και σύγχρονες αποθήκες Logistics, υλοποιώντας επιχειρηματικό σχέδιο 5.000.000 ευρώ εντός της πενταετίας 2023 – 2028, με έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη.

Η Μytherm, στοχεύει στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά Hλιακής ενέργειας και αντλιών θερμότητας επενδύοντας σε:

  • Αντλίες θερμότητας θέρμανσης - ψύξης και παρaγωγή ζεστού νερού χρήσης.
  • Υβριδικά συστήματα θέρμανσης - ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης με Αντλίες θερμότητας και λέβητες αερίου, καινοτομία της Mytherm.
  • Αντλίες θερμότητας Revorb θέρμανσης - ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης με ανάκτηση ενέργειας, καινοτομία της Mytherm.
  • Ηλιακούς θερμοσίφωνες MATRIX νέας γενιάς, σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλής απόδοσης, καινοτομία τηςMytherm.
  • Ηλιακούς θερμοσίφωνες συμπαραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και ζ.ν.χ. MATRIX HYBRID νέας γενιάς, σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλής απόδοσης, καινοτομία της Mytherm.
  • Φωτοβολταϊκούς υβριδικούς συλλέκτες HELIANTHUS για συμπαραγωγή ρεύματος και θερμικής ενέργειας, καινοτομία της Mytherm. 
  • Boiler – Buffer παραγωγής και αποθήκευσης θερμικής ενέργειας και ζεστού νερού χρήσης.
  • Ενίσχυση των υπαρχόντων γραμμών παραγωγής λεβήτων αερίου (μοναδικής στην Ελλάδα),λεβήτωνpellet, πετρελαίου, ξύλου, βιομάζας και υβριδικών Ηλιακών λεβήτων και πλαστικών δεξαμενών.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί εκθεσιακός χώρος και εκπαιδευτικό κέντρο με πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο μετρήσεων, για την καλύτερη και συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού και των συνεργατών της εταιρείας, με στόχο την εισαγωγή τους σε νέες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και την ευαισθητοποίησή τους  στην προστασία του περιβάλλοντος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunlight
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις στρατηγικές επενδύσεις εντάχθηκε σχέδιο 102,5 εκατ. της Sunlight

Η επένδυση αφορά στον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση υφιστάμενης εγκατάστασης για την αύξηση της συνολικής παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρείας και πρόκειται να δημιουργήσει 220 νέες θέσεις εργασίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Megaplast: Επενδύει 40 εκατ. ευρώ έως το 2026 για την ανάπτυξη της

Η εταιρεία παραγωγής εύκαμπτης συσκευασίας εγκαινίασε το νέο της εργοστάσιο στη Θήβα, και σκοπεύει να δημιουργήσει νέο κέντρο έρευνας και καινοτομίας στην Αθήνα και να επενδύσει στη μονάδα που διαθέτει στην Κρήτη.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Στηρίζει τη βιομηχανική επένδυση της Intertrade Hellas

Ο CEO της Τρ. Πειραιώς Χ. Μεγάλου τόνισε την σημασία εμβληματικών έργων στην χώρα και αναφέρθηκε στην στρατηγική απόφαση της Τράπεζας να στηρίζει τα βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια που ενισχύουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στόχος τα 600 εκατ. εκταμιεύσεις στην Κρήτη μέχρι το 2025

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η τράπεζα στην Κρήτη, χορήγησε πάνω από 220 εκατ. ευρώ σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και έχει στηρίξει 14.500 επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος Business Banking Τουρισμός.