ΓΔ: 1422.32 1.30% Τζίρος: 88.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
Φώτο: Παγκρήτια Τράπεζα

Η Παγκρήτια Τράπεζα ανακοίνωσε τη συμμετοχή στο «Business Growth Fund»

Το πρόγραμμα θα παρέχει συγχρηματοδοτούμενα δάνεια κεφαλαίου κίνησης προς ΜμΕ ύψους από 10.000 έως 1.500.000 ευρώ, με άτοκη χρηματοδότηση στο 40% του δανείου.

Στο πλαίσιο της επέκτασης των διαθέσιμων τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η Παγκρήτια Τράπεζα υπέγραψε συμφωνία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για τη συμμετοχή της στα τρία νέα προγράμματα του Ταμείου Χαρτοφυλακίου «Business Growth Fund», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την παροχή χρηματοδοτικών εργαλείων με μειωμένο κόστος δανεισμού, τα τρία διαθέσιμα προγράμματα αφορούν:

  • «Πράσινα Συγχρηματοδοτούμενα Δάνεια (Green Co-Financing Loans)»: Στόχος του Προγράμματος είναι η διευκόλυνση των ΜμΕ προκειμένου να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια στους τομείς της ενεργειακής απόδοσης, της ηλεκτροκίνησης και της παραγωγής ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.Μέσω του Προγράμματος, θα χορηγούνται προς τις επιλέξιμες ΜμΕ συγχρηματοδοτούμενα δάνεια επενδυτικού σκοπού ύψους από 80.000€ έως 8.000.000€, με άτοκη χρηματοδότηση στο 40% του δανείου και διετή μερική επιδότηση του επιτοκίου (έως 3,00%) στο υπόλοιπο 60%. Η διάρκεια των δανείων κυμαίνεται από 2 έως 10 έτη συμπεριλαμβανομένης διετούς περιόδου χάριτος.
  • «Δάνεια Ψηφιακής Αναβάθμισης (Digitalization Co-Financing Loans)»: Στόχος του εν λόγω Προγράμματος είναι η χορήγηση συγχρηματοδοτούμενων δανείων επενδυτικού σκοπού σε ΜμΕ με ευνοϊκούς όρους για την ψηφιοποίηση και ψηφιακή αναβάθμιση των δραστηριοτήτων τους και απώτερο στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και του μεγέθους τους, καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μέσω του Προγράμματος θα παρέχονται προς τις ΜμΕ επενδυτικά δάνεια χαμηλού κόστους, με άτοκη χρηματοδότηση στο 40% του δανείου λόγω της συμμετοχής της ΕΑΤ και διετή μερική επιδότηση (έως 3%) του επιτοκίου στο υπόλοιπο 60%. Το ύψος των δανείων θα κυμαίνεται από 25.000€ έως 1.000.000€, με διάρκεια 2 έως 10 έτη συμπεριλαμβανομένης διετούς περιόδου χάριτος.
  • «Δάνεια Ρευστότητας Επιχειρήσεων (Liquidity Co-Financing Loans)»: Στόχος Προγράμματος είναι η διευκόλυνση της ομαλής λειτουργίας του συναλλακτικού κύκλου των επιχειρήσεων μέσω χορήγησης συγχρηματοδοτούμενων δανείων κεφαλαίου κίνησης.

Το πρόγραμμα θα παρέχει συγχρηματοδοτούμενα δάνεια κεφαλαίου κίνησης προς ΜμΕ ύψους από 10.000€ έως 1.500.000€, με άτοκη χρηματοδότηση στο 40% του δανείου λόγω συμμετοχής της ΕΑΤ και διετή μερική επιδότηση (έως 3%) του επιτοκίου στο υπόλοιπο 60%. Η επιδότηση επιτοκίου αφορά αποκλειστικά ΜμΕ που δεν έχουν λάβει στο παρελθόν επιχειρηματικό δάνειο μέσω των προγραμμάτων της ΕΑΤ. Η διάρκεια των δανείων κυμαίνεται από 2 έως 5 έτη συμπεριλαμβανομένης ετήσιας περιόδου χάριτος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας, κ. Αντώνης Βαρθολομαίος δήλωσε σχετικά: «Αναζητώντας διαρκώς τρόπους για να ενισχύουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας προς τους πελάτες που εμπιστεύονται την Τράπεζά μας, διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τη συνεργασία μας με Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, συμμετέχοντας σε τρία σύγχρονα και ανταγωνιστικά χρηματοδοτικά προγράμματα. Είναι μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της αφοσίωσής μας στην παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την επίτευξη των επενδυτικών τους σχεδίων

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Pagkritia-Vartholomeos-Antonis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια: Στα 90,8 εκατ. τα κέρδη προ φόρων, 65% πάνω οι καταθέσεις

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, κ. Αντώνης Μ. Βαρθολομαίος σημείωσε: «Η σημαντική κερδοφορία που καταγράψαμε για το 2023 αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση των στρατηγικών επιλογών και του σχεδιασμού μας».
businessdaily-Pagkritia-Vartholomeos-Antonis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια: Το COBALT Personal Banking σε δέκα επιπλέον καταστήματα

Οι πελάτες COBALT έχουν πρόσβαση σε επιλεγμένα καταστήματα του Δικτύου της Παγκρήτιας, σε διακριτούς χώρους, ενώ διατηρούν το δικαίωμα για αποκλειστικές τιμολογήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες της Τράπεζας.
businessdaily-Pagkritia-Trapeza
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο υποκατάστημα στην Τρίπολη δημιούργησε η Παγκρήτια Τράπεζα

Το νέο κατάστημα που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης παρέχει σύγχρονη και φιλική τραπεζική εξυπηρέτηση, ενισχύοντας την παρουσία της Τράπεζας στην Πελοπόννησο, μια περιφέρεια με σημαντικό οικονομικό ενδιαφέρον.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια: Εγκρίθηκε η συγχώνευση με Συνεταιριστική Τράπεζα Κ. Μακεδονίας

Η συγχώνευση έλαβε το «πράσινο φως» από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ μέσω αυτής η Παγκρήτια  Τράπεζα επεκτείνει το δίκτυο της σε ολόκληρη την Ελλάδα  με πάνω από  50 καταστήματα.