ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Εργοστάσιο συσκευασίας του ομίλου Crown

Crown Hellas Can: Κλείνει γραμμή παραγωγής, σε εθελουσία οι εργαζόμενοι

Στο τέλος Ιουνίου σταματά η παραγωγή καπακιών και μεταφέρεται σε εργοστάσιο του εξωτερικού. Πακέτο εθελουσίας με διπλάσια αποζημίωση από την προβλεπόμενη προσφέρθηκε στο προσωπικό.

Στο κλείσιμο της γραμμής παραγωγής άκρων (καπάκια) που διαθέτει στην Κόρινθο προχωρά η Crown Hellas Can στο τέλος Ιουνίου. Από την απόφαση αυτή επηρεάζονται 39 εργαζόμενοι. Σε επικοινωνία που είχε το Business Daily με εκπροσώπους της εταιρείας, ανέφεραν ότι η απόφαση για κλείσιμο της γραμμής ελήφθη καθώς το προϊόν είναι παλαιάς τεχνολογίας και είχε συρρικνωθεί σημαντικά η πελατειακή βάση. Το προϊόν που το έχει αντικαταστήσει παράγεται σε εργοστάσιο του εξωτερικού που διαθέτει προηγμένο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία προχώρησε σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου την οποία έχουν αποδεχθεί 32 εργαζόμενοι, αριθμός που είναι κοντά στους στόχους που είχε η διοίκηση. Το πακέτο της εθελουσίας περιλαμβάνει αποζημίωση διπλάσια από αυτή που προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία, επίδομα ανεργίας για ένα χρόνο, οικογενειακό επίδομα για όσους έχουν παιδιά και ιατροφαρμακευτική κάλυψη και κάλυψη ατυχήματος επίσης για διάστημα ενός έτους.

Παράλληλα, σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης της Crown Hellas Can, η εταιρεία παρείχε στους εργαζόμενους που αποδέχτηκαν την εθελουσία έξοδο, σεμινάρια με εξειδικευμένους συμβούλους ώστε να τους βοηθήσουν στην επανένταξη στην αγορά εργασίας. Μέρος των εργαζομένων που έχουν ήδη ολοκληρώσει τον εργασιακό τους κύκλο στη βιομηχανία συσκευασίας φέρονται να έχουν ήδη έρθει σε συμφωνία με άλλες βιομηχανίες της περιοχής. Σε ερώτηση του Business Daily για το μέλλον των εργαζομένων που δεν έχουν δεχθεί την πρόταση, οι εκπρόσωποι της ανέφεραν ότι η απόφαση θα ληφθεί στο τέλος Ιουνίου, όπου ολοκληρώνεται και η περίοδος που «τρέχει» η εθελουσία έξοδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διακοπή της γραμμής στην Κόρινθο έρχεται σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα από την πώληση του εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη (κλάδος τροφίμων - συσκευασίες λευκοσιδήρου) το 2021, στην Tinplate NewCo στα πλαίσια της παγκόσμιας εξόδου της Crown από τον συγκεκριμένο τομέα. 

Μετά την ολοκλήρωση της διακοπής λειτουργίας της γραμμής άκρων, η Crown Hellas Can θα συνεχίσει να έχει βιομηχανική παρουσία στην χώρα μας με το τμήμα παραγωγής μεταλλικών δοχείων στην περιοχή του Ισθμού στην Κόρινθο, καθώς και με ένα ακόμη εργοστάσιο στην Πάτρα. Με την ολοκλήρωση της εθελουσίας, ο αριθμός των εργαζομένων στην επιχείρηση διαμορφώνεται σε περίπου 330 άτομα (παραγωγή και διοίκηση).

Η Crown Hellas Can, η οποία έχει παραγωγική παρουσία περίπου 50 ετών στην χώρα μας, εμφάνισε σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό, πωλήσεις ύψους 177 εκατ. ευρώ το 2021 αυξημένες κατά 12,3% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα σε επίπεδο προ φόρων, η κερδοφορία ήταν της τάξης των 5,23 εκατ. ευρώ από ζημιές 1,24 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν το 2021 σε 3,42 εκατ. ευρώ από 607 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Keramourgia-Voreiou-Ellados
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΚEBE: Η ελληνική εταιρεία που εξάγει τούβλα έως τη Νέα Ζηλανδία

Πώς η Κεραμουργία Βορείου Ελλάδας όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει όταν εξαφανίστηκε το 85% του κλάδου, αλλά σήμερα κατέχει το 60% της ελληνικής αγοράς και διαθέτει ισχυρή εξαγωγική παρουσία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαστικά Θράκης: Θετικές λειτουργικές επιδόσεις το 2023, υπό πίεση η κερδοφορία

Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 12,4% ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν -33,5%. Στα 44 εκ. η λειτουργική κερδοφορία με ενισχυμένο επαναλαμβανόμενο EBITDA κατά 2,4%. Το προτεινόμενο μέρισμα ανέρχεται σε 0,23 ευρώ ανά μετοχή.
businessdaily-Glass-Factory-Yalourgia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υαλουργία Γιούλα: Πώς μετά τον αφελληνισμό ακολούθησε το «λουκέτο»

Η ελληνική πολυεθνική του γυαλιού πουλήθηκε το 2016 στους Πορτογάλους της BA Vidro για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά της. Οκτώ χρόνια μετά, οι ξένοι μέτοχοι κλείνουν το εργοστάσιο στο Αιγάλεω και βάζουν τέλος στην υαλουργία στην Ελλάδα.