ΓΔ: 1191.77 -1.45% Τζίρος: 51.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ELPE_Siamisis
Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Α. Σιάμισιης. Στο φόντο το νέο λογότυπο του ομίλου. Πηγή: ΕΛΠΕ.

Helleniq Energy: Εξαγόρασε δυο φωτοβολταϊκά πάρκα 15 MW στην Κύπρο

Η παραπάνω εξαγορά σηματοδοτεί την έναρξη δραστηριοποίησης του ομίλου στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας στην κυπριακή αγορά και αποτελεί την πρώτη επένδυση σε ΑΠΕ εκτός Ελλάδος. 

Την εξαγορά δύο φωτοβολταϊκών πάρκων σε λειτουργία, συνολικής ισχύος 15 MW στην Κύπρο (επαρχία Λευκωσίας), μέσω της θυγατρικής της HELLENiQ RENEWABLES ανακοίνωσε η Helleniq Energy.

Η ετήσια παραγωγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας από τα έργα αναμένεται να ξεπερνά τις 27.000 MWh.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε σήμερα, μετά και την έγκριση της αρμόδιας Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) στις 12 Μαΐου 2023, γνωστοποιεί η σχετική ανακοίνωση.

Η παραπάνω εξαγορά σηματοδοτεί την έναρξη δραστηριοποίησης του Ομίλου Helleniq Energy στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας στην Κυπριακή αγορά και αποτελεί την πρώτη επένδυση σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για τον Όμιλο Helleniq Energy εκτός Ελλάδος. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ELPE_Siamisis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

HELLENiQ Energy: Κέρδη 1 δισ. ευρώ, μοιράζει μέρισμα 0,50 ευρώ ανά μετοχή

Οι πωλήσεις πετρελαιοειδών διαμορφώθηκαν στους 14,3 εκατ. τόνους, με τις εξαγωγές να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα. Αρχίζει να φαίνεται η θετική συνεισφορά των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
ELPE_Siamisis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

HelleniQ Energy: Στα 277 εκατ. τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη α' εξαμήνου

Υποχώρηση κερδών λόγω χαμηλών περιθωρίων διύλισης σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά της περσινής περιόδου. «Η Εταιρεία βελτίωσε τις λειτουργικές της επιδόσεις στα διυλιστήρια», τόνισε ο Ανδ. Σιάμισιης.
Helleniq Energy, ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

HelleniQ Energy: Είσοδος και στον κλάδο αποθήκευσης ενέργειας, τρία έργα

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στη λίστα των επιλέξιμων έργων περιλαμβάνονται τρεις σταθμοί, συνολικής ισχύος 100 MW και εγγυημένης (ωφέλιμης) χωρητικότητας 200 MWh ενέργειας.
Siamisis, ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

HelleniQ Energy: Φωτοβολταϊκό πάρκο για το διυλιστήριο στη Θεσσαλονίκη

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Α. Σιαμίσιης, το φωτοβολταϊκό πάρκο θα τροφοδοτεί με ενέργεια το διυλιστήριο σε ένα έργο που θα συνδυάζεται με τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας.
ELPE_Siamisis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Α. Σιαμίσιης: Νέες επενδύσεις σε ΑΠΕ και εξαγωγές σε αγορές εκτός Ευρώπης

Ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy προανήγγειλε ανακοινώσεις για νέα έργα, προειδοποιώντας ότι στο μέλλον επενδύσεις μεγάλης κλίμακας στον τομέα δεν θα είναι βιώσιμες αν δεν συνδυάζονται με αποθήκευση ενέργειας.