ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Κατέβαλε τη δεύτερη δόση στο ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό η Lamda Development

Όπως αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, με την πληρωμή της δεύτερης δόσης έχει καταβληθεί πλέον το 51% του συνολικού τιμήματος, το οποίο ανέρχεται σε 915 εκατ. ευρώ. 

Επιπλέον 166,65 εκατ. ευρώ κατέβαλε η Hellinikon Global, θυγατρική της Lamda, για την απόκτηση της Ελληνικό, όπως προβλέπουν οι συμβατικές της υποχρεώσεις. Αυτή ήταν η δεύτερη δόση, με την οποία το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί στο ΤΑΙΠΕΔ ανέρχεται στα 467 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 51% του συνολικού τιμήματος (925 εκατ. ευρώ).

Είχε προηγηθεί στις 25 Ιουνίου 2021 το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της HELLINIKON GLOBAL I S.A., σηματοδοτώντας την έναρξη της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Κατά το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής, το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση από το τίμημα των συνολικά 915 εκατ. ευρώ.

Η αξιοποίηση του ακινήτου του Ελληνικού, το οποίο εκτείνεται σε έκταση 6.200.000 τ.μ., αποτελεί εμβληματικό έργο που θα ενισχύσει σημαντικά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για επένδυση που θα τοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό και τουριστικό χάρτη, ενσωματώνοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και αρχές αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής.

Στόχος είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης πράσινης και ψηφιακά προηγμένης πόλης που θα αποτελεί πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης και θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, καθώς και η διαμόρφωση ενός νέου αστικού πόλου ψυχαγωγίας, αναψυχής και άθλησης, ο οποίος θα είναι προσβάσιμος σε όλους.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

TAIPED, ELLINIKO, STABOULIDIS, ATHANASIOU, LAMDA DEVELOPMENT
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ιστορική στιγμή για το Ελληνικό: Υπογραφές για μεταβίβαση του ακινήτου

Στο σημείο εκκίνησης, ύστερα από επτά χρόνια καθυστερήσεων, η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα. Περνά στη Lamda το ακίνητο, το Δημόσιο έλαβε 300 εκατ. ευρώ και εγγυητική επιστολή 347 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda: Απορρόφηση της MC Property από τη Malls Management Services

Η ολοκλήρωση της Συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων από τα διοικητικά συμβούλια και τις γενικές συνελεύσεις της μετόχου των συγχωνευόμενων εταιρειών και της λήψης όλων των λοιπών αναγκαίων εγκρίσεων.
LAMDA DEVELOPMENT
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: Άλμα 75% των EBITDA, ανήλθαν σε 8,3 εκατ. το α΄ τρίμηνο

Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε η κερδοφορία των εμπορικών κέντρων μετά την αύξηση 20% που κατέγραψε το α' τρίμηνο και ανήλθε στα 20,9 εκατ. ευρώ. Στα 3,17 δισ. ευρώ η συνολική αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έρχεται στο Ελληνικό τo πρώτο ξενοδοχείο Mandarin Oriental της Αθήνας

Η επένδυση περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων με 123 δωμάτια και σουίτες, καθώς και 17 επώνυμες πολυτελείς κατοικίες/διαμερίσματα (branded residences), με θέα στον Σαρωνικό κόλπο και άμεση πρόσβαση στη θάλασσα.