ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγη: Alpha Bank

Alpha Bank Romania: Εξαγόρασε τον τομέα λιανικής της Orange Money

Με την απόκτηση του εγχώριου χαρτοφυλακίου πελατών της Orange Money, η Alpha Bank Romania θα ενισχύσει τη θέση της στην αγορά, καθώς θα διευρύνει σημαντικά την πελατειακή της βάση.

Τον τομέα λιανικής της Orange Money Romania, ανακοίνωσε η θυγατρική της Alpha Bank στη χώρα Alpha Bank Romania, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην αγορά της Ρουμανίας. 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: Η Alpha Bank Romania ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά του οικοσυστήματος υπηρεσιών για ιδιώτες της Orange Money Romania.

Η συναλλαγή περιλαμβάνει τη μεταφορά στην Alpha Bank του οικοσυστήματος που έχει αναπτύξει η εταιρία στον τομέα λιανικής, δηλαδή του συνολικού χαρτοφυλακίου πελατών της Orange Money, καθώς και των κορυφαίων στην αγορά ψηφιακών προϊόντων (mobile εφαρμογή), του χαρτοφυλακίου πιστωτικών καρτών και των εργαζομένων της εταιρίας.

Η εξαγορά εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο της Alpha Bank για την ενίσχυση της παρουσίας της και την ενδυνάμωση των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της στην αγορά της Ρουμανίας.

Μέσω της συγκεκριμένης συναλλαγής, η Alpha Bank Romania θα ενισχύσει περαιτέρω την εξειδίκευση που διαθέτει και την έμφαση που δίνει στην καινοτομία, αξιοποιώντας την ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία και ευελιξία που διακρίνει τα προϊόντα της Orange Money Romania. Έτσι, θα έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε έναν από τους βασικούς παίκτες στην παροχή υπηρεσιών ψηφιακής τραπεζικής στη Ρουμανία. Επιπλέον, το δυναμικό της Alpha Bank Romania θα ενισχυθεί με τα εξειδικευμένα στελέχη της Orange Money, διαμορφώνοντας μια ισχυρή ομάδα ανάπτυξης και παροχής ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Με την απόκτηση του εγχώριου χαρτοφυλακίου πελατών της Orange Money, η Alpha Bank Romania θα ενισχύσει τη θέση της στην αγορά, καθώς θα διευρύνει σημαντικά την πελατειακή της βάση. Οι πελάτες της Orange Money θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα γνώριμα σε αυτούς προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ θα αποκτήσουν πρόσβαση και στο πλήρες χαρτοφυλάκιο τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει η Alpha Bank στην αγορά της Ρουμανίας. Παράλληλα, η Alpha Bank Romania θα είναι σε θέση να προσφέρει μια πιο ισχυρή ψηφιακή πρόταση, ενσωματώνοντας το οικοσύστημα ψηφιακών προϊόντων της Orange Money και εξελίσσοντας το σε μια κορυφαία τεχνολογικά mobile banking εφαρμογή.

Η συναλλαγή τελεί υπό τον όρο της έγκρισής της από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές και της πλήρωσης των συνήθων όρων ολοκλήρωσης συναλλαγών.

«Από την ίδρυσή της, η Alpha Bank Romania έχει καταφέρει να συνδυάζει με επιτυχία την παράδοση με την καινοτομία, και αυτή η εξαγορά εντάσσεται στο στρατηγικό μας πλάνο για την ενίσχυση της θέσης μας στην αγορά και τη διάθεση μιας εξαιρετικής ψηφιακής εμπειρίας στους πελάτες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με τη δυνατότητα που έχουμε να αξιοποιήσουμε τα δυνατά σημεία της Orange Money Romania, αλλά και με την ευκαιρία να αναπτύξουμε ένα εξελιγμένο οικοσύστημα ψηφιακών λύσεων για τους πελάτες μας. Η στρατηγική μας σκέψη, η διαρκής εξέλιξη και το μακροπρόθεσμό μας όραμα, συμπληρώνονται ιδανικά με την ευελιξία και εξειδίκευση σε κορυφαίες ψηφιακές υπηρεσίες της Orange Money Romania», δήλωσε ο Sergiu Oprescu, Executive President της Alpha Bank Romania και Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Δικτύου του Ομίλου Alpha Bank.

«Χάρη σε μια δυνατή ομάδα εξειδικευμένων στην ψηφιακή τραπεζική στελεχών, η Orange Money Romania καταγράφει μια σταθερά αναπτυξιακή πορεία και έχει πλέον καταξιωθεί ως κορυφαίο στην αγορά χρηματοοικονομικό προϊόν, το οποίο αναγνωρίζεται από τους πελάτες και την αγορά για την ποιότητα την καινοτομία που το διακρίνουν. Η στρατηγική της Orange Money ήταν ανέκαθεν προσανατολισμένη στην ενσωμάτωση της εφαρμογής και των προϊόντων που τη συνοδεύουν σε ένα ευρύτερο οικοσύστημα τραπεζικών υπηρεσιών. Για την επίτευξη αυτού του στόχου υπογράψαμε σήμερα με την Alpha Bank Romania συμφωνία εξαγοράς του τομέα λιανικής της Orange Money Romania. Η εξειδίκευση και εμπειρία της Alpha Bank θα διασφαλίσει στους πελάτες της Orange Money συνέχεια, ενώ τα τραπεζικά της προϊόντα θα εμπλουτίσουν περαιτέρω τη σουίτα υπηρεσιών που οι πελάτες μας έχουν σήμερα στη διάθεσή τους», δήλωσε ο Haris Hanif, CEO της Orange Money Romania.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψάλτης: Η Alpha Bank 100% ιδιωτική με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή

Όπως τόνισε ο CEO της τράπεζας «η σημερινή εξέλιξη δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης και δημιουργίας αξίας για την Τράπεζά μας, αλλά, κυρίως, θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στο τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία».
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΧΣ: Στην UniCredit το 9% της Alpha Bank, με 1,39 ευρώ ανά μετοχή

Αποδέχθηκε τη βελτιωμένη προσφορά της ιταλικής τράπεζας το ΤΧΣ. Η πρώτη μεγάλη επένδυση ευρωπαϊκής τράπεζας στην Ελλάδα μετά την μεγάλη κρίση. Ψήφος εμπιστοσύνης για τραπεζικό σύστημα - εγχώρια οικονομία.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ισχυρές επιδόσεις στο εννεάμηνο και αναθεώρηση στόχων κερδοφορίας

Με οδηγό τα επιτοκιακά έσοδα η τράπεζα σημείωσε αύξηση καθαρών κερδών +52,1%, στο +13,9% ο δείκτης RoTE . Καθαρή πιστωτική επέκταση και μείωση του δείκτη NPEs. Ψάλτης: Καθοριστική στιγμή στην ιστορία μας το deal με τη UniCredit.
psaltis-alpha
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψάλτης: Συμφωνία ορόσημο με τη Unicredit, οι τράπεζες έχουν γυρίσει σελίδα

Ο CEO του Ομίλου Alpha Βank επισήμανε ότι η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας, μετά από 13 χρόνια, και η συμφωνία-ορόσημο μεταξύ της Alpha Βank και της UniCredit σηματοδοτούν μια ιδιαιτέρως θετική συγκυρία για την οικονομία.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση «κόκκινων» δανείων της Alpha Bank στην Hoist Finance

Πρόκειται για το Project Cell και αφορά μη εξυπηρετούμενα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Με τη συναλλαγή η τράπεζα πετυχαίνει μείωση του δείκτη NPEs κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες.