Φώτο: Frigoglass

Frigoglass: Αναμένει αύξηση EBITDA κατά 30% - 32%

Η Frigoglass ανακοίνωσε ότι, με βάση τα μη ελεγμένα προκαταρκτικά οικονομικά αποτελέσματα από διοικητική πληροφόρηση, καταγράφεται σημαντική ενίσχυση των μεγεθών σε όλους τους τομείς του Ομίλου.

Θετικό ήταν το 2019 για την Frigoglass όπως εκτιμά η εταιρεία σύμφωνα με ανακοίνωση της καθώς αναμένει οι πωλήσεις να καταγράψουν αύξηση της τάξης του 16%-17% και τα EBITDA κατά 30-32% ενώ ενισχυμένα αναμένονται όλα τα μεγέθη του ομίλου.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωση της:

Η Frigoglass  ανακοινώνει ότι, με βάση τα μη ελεγμένα προκαταρτικά οικονομικά αποτελέσματα από διοικητική πληροφόρηση και την έως τώρα πληροφόρηση, αναμένει τις πωλήσεις και EBITDA του κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης να αυξηθούν κατά περίπου 16-17% και 47-49%, αντίστοιχα, για το έτος 2019.

Η αύξηση αυτή αντικατοπτρίζει επενδύσεις από πελάτες σε επαγγελματικά ψυγεία στην Ευρώπη, καθώς και τις πρωτοβουλίες εξοικονόμησης του κόστους παραγωγής.

Η Frigoglass αναμένει τις πωλήσεις και EBITDA του κλάδου Υαλουργίας να αυξηθούν κατά περίπου 11-12% και 17-19%, αντίστοιχα, για το έτος 2019, ως αποτέλεσμα της αύξησης του όγκου πωλήσεων γυάλινων φιαλών και μεταλλικών πωμάτων, καθώς και των πρωτοβουλιών αύξησης των τιμών στην Νιγηρία.

Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις και EBITDA του Ομίλου αναμένονται να αυξηθούν κατά περίπου 15-16% και 30-32%, αντίστοιχα, για το έτος 2019. Η Frigoglass αναμένει το ύψος των κεφαλαιακών δαπανών σε περίπου €28-30 εκατ. για το έτος 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση 8,2% των πωλήσεων της Frigoglass στο α' τρίμηνο παρά την πανδημία

Η εταιρεία αναφέρει πως ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας θα φανεί στα αποτελέσματα του β' τριμήνου ενώ η πλήρης επίπτωση στα ετήσια αποτελέσματα του 2020 παραμένει ακόμα αβέβαιη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η έκδοση ομολογιών της Frigoglass ύψους 260 εκατ. ευρώ

Το προϊόν της έκδοσης θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή υφιστάμενων οφειλών των εταιρειών του Ομίλου, για άλλους εταιρικούς σκοπούς και για την καταβολή των αμοιβών και εξόδων σε σχέση με την προσφορά των Ομολογιών.