ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Eurobank

Eurobank: Στόχος τα 600 εκατ. εκταμιεύσεις στην Κρήτη μέχρι το 2025

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η τράπεζα στην Κρήτη, χορήγησε πάνω από 220 εκατ. ευρώ σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και έχει στηρίξει 14.500 επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος Business Banking Τουρισμός.

Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί η διοίκηση της Eurobank μέχρι την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, ενώ επίσης στην Κρήτη θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, καταδεικνύοντας και σημειολογικά την επιχειρησιακή έμφαση που αποδίδει η Τράπεζα στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Γιώργος Ζανιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, οι Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι, κ.κ. Αντρέας Αθανασόπουλος, Κωνσταντίνος Βασιλείου, Σταύρος Ιωάννου και κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών του Ομίλου, έχουν δια ζώσης συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων, μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, πελάτες private banking, σε όλους του νομούς της Κρήτης καθώς και με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας και θεσμικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ευκαιρίες ανάπτυξης, σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από αθρόα διαθεσιμότητα ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων για όλες τις επιχειρήσεις και οι προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί η περιφέρεια της Κρήτης, η οποία διαθέτει ισχυρή επιχειρηματική παράδοση και τουριστική δυναμική, είναι τόπος υλοποίησης μεγάλων έργων υποδομής και έχει συνδέσει την οικονομία της με καλές πρακτικές καινοτομίας, εξωστρέφειας και ακαδημαϊκής έρευνας.

Στο πλαίσιο του διαρκούς διαλόγου με την επιχειρηματική κοινότητα, η τράπεζα διοργανώνει εκδηλώσεις με επιχειρηματικούς πελάτες και τοπικούς φορείς. Σήμερα στο Ρέθυμνο, μετά το χαιρετισμό του κ. Φωκίωνα Καραβία, θα ακολουθήσει συζήτηση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας, κ. Κωνσταντίνου Βασιλείου και της Προέδρου της Marketing Greece, κας Ιωάννας Δρέττα, για τις προκλήσεις του τουρισμού. Αύριο στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με θέμα Η Κρήτη στο επίκεντρο του Τουρισμού και των Επενδύσεων, μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κ. Φ. Καραβία και του Προέδρου του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Παράσχη.

Η Eurobank, διαχρονικά Τράπεζα της Ανάπτυξης, συμμετέχει ενεργά σε όλα τα εμβληματικά έργα υποδομής, όπως η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική καθώς και ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης για την κατασκευή του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη. Στόχος της τράπεζας για την Κρήτη, είναι να πραγματοποιήσει συνολικές εκταμιεύσεις της τάξεως των €600 εκατ. την περίοδο 2023 – 2025 που αφορούν σε χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων όλων των κλάδων στο νησί.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Eurobank, μόνο στην Κρήτη, χορήγησε πάνω από €220 εκατ. σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με τζίρο έως €5 εκατ., συνδυάζοντας και τις μεγάλες δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω ευρωπαϊκών πόρων ή/και εθνικών προγραμμάτων. Επιπλέον, ως Τράπεζα του Τουρισμού, έχει στηρίξει 14.500 κρητικές επιχειρήσεις μέσω του ολοκληρωμένου Προγράμματος προνομίων, τραπεζικών και μη τραπεζικών υπηρεσιών Business Banking Τουρισμός, που διαθέτει επί 13 χρόνια.

Αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή των εργαζόμενων στις ισχυρές επιδόσεις και την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Eurobank, η διοίκηση πραγματοποιεί εκτενές πρόγραμμα επισκέψεων σε όλο το δίκτυο καταστημάτων και στα Business Centers της περιοχής.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό με χρηματοδοτήσεις 2 δισ. ευρώ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, δήλωσε πως η τράπεζα στηρίζει την επιχειρηματική κοινότητα των ελληνικών νησιών και ενισχύει την προσπάθεια των εταιρειών για βιώσιμη ανάπτυξη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο πακέτο χρηματοδοτήσεων 750 εκατ. από τη Eurobank για τον τουρισμό

Όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Κ. Βασιλείου, μαζί με το προηγούμενο πρόγραμμα που ενεργοποιήθηκε τον Μάιο του 2020, οι συνολικές χρηματοδοτήσεις θα ανέλθουν σε 1,5 δισ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φ. Καραβίας: Έρχεται αναπτυξιακό άλμα, ιστορική ευκαιρία το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank τόνισε ότι η ανάκαμψη του τουρισμού αποτελεί μια συνιστώσα της αναμενόμενης ανάπτυξης στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, αλλά δεν είναι η μόνη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Προσφέρει δωρεάν σε πελάτες της 65.000 αεροπορικά εισιτήρια

Η προσφορά προβλέπει τη διάθεση δύο (2) εισιτηρίων μετ’ επιστροφής, ανά πελάτη, που εμπίπτει στις προϋποθέσεις, προκειμένου να ταξιδέψουν με τον/τη συνοδό τους σε κάποιον ελληνικό προορισμό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στρατηγικές κινήσεις με το βλέμμα στο αύριο και τα... έσοδα

Με την απόκτηση μειοψηφικών πακέτων στις βρετανικές Plum Fintech και Mintus Group, η τράπεζα ενισχύει το digital αποτύπωμά της, διευρύνει την πελατειακή βάση σε νεότερες ηλικίες και ενισχύει τα έσοδα από μη παραδοσιακές τραπεζικές εργασίες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Εξαγόρασε μειοψηφικό πακέτο μετοχών στη βρετανική Mintus

Η συμμετοχή σηματοδοτεί τη θετική αξιολόγηση του ομίλου της Mintus από την Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ και αποτελεί το έναυσμα για περαιτέρω συνεργασία με στόχο την πρόσβαση σε εναλλακτικές κατηγορίες επενδύσεων παγκοσμίως.