ΓΔ: 1411.14 -1.90% Τζίρος: 73.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:31:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Hellinikon
Πηγή: Lamda Development

Κρυμμένη υπεραξία 500 εκατ. ευρώ για τη Lamda από το Ελληνικό

Η εταιρεία αναμένει αναγνώριση εσόδων επιπλέον 300 εκατ. ευρώ από την εκμετάλλευση του Ελληνικού μέσα στο 2023. Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ το β' εξάμηνο για την ανάπλαση και 150 εκατ. ευρώ το 2024.

Αναγνώριση επιπλέον εσόδων της τάξης των 300 εκατ.ευρώ από την πώληση ακινήτων στο Ελληνικό αναμένει η Lamda Development έως το τέλος του 2023, όπως δήλωσε ο Chief Strategy και IR Officer της εταιρείας Aπόστολος Ζαφόλιας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. 

Έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου η εταιρεία είχε εισπράξει 366 εκατ.ευρώ από το Ελληνικό, εκ των οποίων μόνο τα 98 εκατ. ευρώ αναγνωρίστηκαν στον προϋπολογισμό εσόδων και εξόδων (PnL) H διοίκηση εκτιμά πως 230 εκατ. ευρώ  θα περάσουν ως πραγματικό μέγεθος (PnL) στο τέλος  του έτους. 

Την ίδια ώρα οι επενδυτικές δαπάνες για τις αναπτύξεις στο Ελληνικό  το β' εξάμηνο της χρονιάς υπολογίζονται κοντά στα  100 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 150 εκατ ευρώ έχουν προϋπολογιστεί για το 2024.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, ήδη έχει διαμορφωθεί κρυμμένη υπεραξία για το ακίνητο στο Ελληνικό, καθώς μεταξύ του book value και της εμπορικής αποτίμησης προκύπτει διαφορά μισού δισ. ευρώ. 

Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών λόγω μικρότερης ζημιάς από το έργο του Ελληνικού.

Τα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 72 εκατ ευρώ, αυξημένα κατά 90% έναντι του 2022. Κατά το εξεταζόμενο διάστημα κατεγράφη νέο ιστορικό ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA στα Εμπορικά Κέντρα με 41 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 30% έναντι του εξαμήνου του 2022. Επίσης, κατεγράφη ιστορικό ρεκόρ κερδών EBITDA και στις μαρίνες με 9 εκατ. ευρώ (+6%).  Συνολικά, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 18,4 εκατ. ευρώ.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σπ. Λάτσης: Φθηνά σπίτια στο Ελληνικό με πριμοδότηση από τη Lamda

Ο βασικός μέτοχος της Lamda παραδέχθηκε ότι οι τιμές στο Ελληνικό είναι ακριβές και ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν φθηνά σπίτια σε οικονομικά ασθενέστερους με επιδότηση από την εταιρεία και μακροχρόνια δάνεια από τις τράπεζες.
Hellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα πρώτα έσοδα της Lamda από το Ελληνικό: 200 εκατ. έως το τέλος του έτους

Συνολικά οι εισπράξεις κατά τη πρώτη φάση της ανάπλασης που ολοκληρώνεται το 2025 από την πώληση των βιλών, των διαμερισμάτων στον πύργο της Μαρίνας και των υπόλοιπων κατοικιών υπολογίζονται σε 1,06 δισ. ευρώ.
Hellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Ζεσταίνονται» για τα καλά οι πωλήσεις σπιτιών από τη Lamda στο Ελληνικό

Έχουν πωληθεί ήδη ακίνητα αξίας 641 εκατ. και έρχονται έσοδα 1,17 δισ. ευρώ. Η «τρελή» ζήτηση και οι τιμές των κατοικιών. Για πρώτη φορά κέρδη από το project του Ελληνικού. Γιατί η Lamda δεν χρειάζεται να αντλεί δανεισμό.
MIG_holdingsh
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι σηματοδοτεί η πρώτη επένδυση της MIG σε ακίνητα στην Ελλάδα

Αγόρασε κτίριο γραφείων που μισθώνει η Eurobank Asset Management. Επανέρχεται σταδιακά στην επενδυτική της δραστηριότητα. Αναμένει τις αποφάσεις της μητρικής Πειραιώς για να ενισχύσει τα υπό διαχείριση κεφάλαιά της
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα στο Ελληνικό, επιταχύνθηκαν οι ρυθμοί εργασιών

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο, έχουν γίνει πρωτόγνωρα βήματα προόδου στο έργο του Ελληνικού. Στο πρώτο εξάμηνο του 2024 θα είναι έτοιμο το Vouliagmeni Mall και το 2026 θα ολοκληρωθεί ο Riviera Tower.