Ξεπέρασε τα 800 άτομα η συμμετοχή στην εθελούσια της Alpha Bank

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Alpha Bank ξεπερνώντας κατά πολύ τους στόχους της διοίκησης τόσο σε ότι αφορά τον αριθμό όσο και τα χαρακτηριστικά των εργαζομένων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Alpha Bank ξεπερνώντας κατά πολύ τους στόχους της διοίκησης τόσο σε ότι αφορά τον αριθμό όσο και τα χαρακτηριστικά των εργαζομένων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πηγές της τράπεζες o αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερέβη τις 800 ξεπερνώντας κατά πολύ τον στόχο των 300 ατόμων που είχε θέσει η νέα διοίκηση.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές αποδεικνύεται ότι η διαμόρφωση ενός προσεκτικά σχεδιασμένου προγράμματος εθελουσίας εξόδου μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην αναδιοργάνωση της τράπεζας και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της.

Όπως έγραψε το BD την περασμένη Δευτέρα η ανταπόκριση ήταν αμέσως μεγάλη και τις πρώτες ημέρες οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 600.

Το Πρόγραμμα απευθυνόταν σε Στελέχη των Κεντρικών Υπηρεσιών και του ∆ικτύου, ηλικίας άνω των 45 ετών, με 20ετή τουλάχιστον προϋπηρεσία στην Τράπεζα. Σύμφωνα με την τράπεζα η υψηλή συμμετοχή στο Πρόγραμμα επιβεβαιώνει την επιτυχία του εγχειρήματος και δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση της τράπεζας να συνεχίσει τη διαδικασία ανανέωσης, δίνοντας τη σκυτάλη σε στελέχη της νέας γενιάς του Ομίλου.

Λύνονται τα χέρια του CEO

Η μεγάλη ανταπόκριση των εργαζομένων της Alpha Bank στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης λύνει τα χέρια του νέου διευθύνοντος συμβούλου, Βασίλη Ψάλτη, προκειμένου να εμβαθύνει και επιταχύνει τη διαδικασία ανανέωσης που είναι σε εξέλιξη. Σταδιακά, η σκυτάλη περνά στη νέα γενιά του Οµίλου, στα στελέχη δηλαδή που θα αναλάβουν την ευθύνη να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις απόδοσης της νέας περιόδου.

Παράλληλα ο μεγάλος αριθμός εργαζομένων που αποχωρεί από την τράπεζα διευκολύνει σημαντικά την προσπάθεια μείωσης του μισθολογικού κόστους, που αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για τον σχεδιασμό της τράπεζας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν για την επανέναρξη του Project Galaxy

Μιλώντας στο πλαίσιο του 3oυ Athens Investment Forum, ο CEO της Alpha Bank ανέφερε πως θα είναι θετικό αν υπάρξουν νέα εργαλεία από τις εποπτικές αρχές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων.
alpha_bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Nέα υπηρεσία Digital Business Onboarding από την Alpha Bank 

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Alpha Bank, καλύπτει όλες τις κύριες νομικές μορφές των επιχειρήσεων με χώρα έδρας και φορολογίας την Ελλάδα, και θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες δυνατότητες.