ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
ΕΤΕ
Φωτό: Shutterstock

Νέος Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας ο Β. Καραμούζης

Την παραίτησή του από εκτελεστικό μέλος του ΔΣ έκανε γνωστή ο Δημήτρης Καποτόπουλος. Αναβαθμίστηκε ο κ. Γεώργιος Κουτσουδάκης.

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. έκανε γνωστό ότι, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ανακοινώθηκε η παραίτηση του κ. Δημήτριου Καποτόπουλου από τη θέση του Εκτελεστικού Μέλους Δ.Σ.

Επιπρόσθετα, ανακοινώθηκε ότι κατά την ίδια συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε τον ορισμό του κ. Βασίλειου Καραμούζη ως Γενικού Διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο κ. Γεώργιος Κουτσουδάκης αναβαθμίστηκε εντός της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης Εταιρικής Τραπεζικής στη θέση του Γενικού Διευθυντή Εταιρικής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Ναυτιλιακού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Καποτόπουλο για τη συνεργασία και τη σημαντική συνδρομή του στο έργο του Διοικητικού Συμβουλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετοχές, συστημικές τράπεζες
ΑΓΟΡΕΣ

HSBC: Νέες τιμές στόχοι για τις 4 τράπεζες, έως 31% το περιθώριο ανόδου

Η HSBC ανεβάζει τιμές- στόχους και προβλέψεις κερδών για τις τέσσερις τράπεζες. Διατηρεί τη σύσταση «αγορά» για όλες και βλέπει περιθώριο ανόδου έως 31%. Alpha και Eurobank κορυφαίες επιλογές. Τι εκτιμά για έκτακτο φόρο.
Τράπεζες
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα ραντάρ ο κίνδυνος πολιτικής αβεβαιότητας για επενδύσεις - τραπεζικά δάνεια

Η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες, τα ερωτήματα των ξένων επενδυτών στα τραπεζικά roadshows και ο προβληματισμός για ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων.
Υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανθεκτικότερες των ευρωπαϊκών οι ελληνικές τράπεζες στις πιέσεις στα ομόλογα

Περιορισμένη η επίπτωση στους κεφαλαιακούς δείκτες για τις εγχώριες τράπεζες παρά τις μεγάλες επενδύσεις σε κρατικά ομόλογα. Μόλις 6 μονάδες βάσης η εκτιμώμενη μείωση του CET1 για πτώση των τιμών κατά 1%, έναντι 15 μονάδων βάσης στην Ευρώπη.