ΓΔ: 1480.09 -1.09% Τζίρος: 161.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Arsis X DoValue
Φωτο: DoValue

Δράσεις από την doValue για την κοινωνία και καλύτερο περιβάλλον

Η ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο μειώνει τις ενεργειακές ανάγκες και συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των παιδιών που φιλοξενούνται στη Δομή.

Σε έναν κόσμο που οι περιβαλλοντικές προκλήσεις γίνονται όλο και πιο έντονες, η κοινωνική ευημερία και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένες με ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον.

Η doValue Greece στοχεύει να συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, μέσω δράσεων που έχουν στο επίκεντρο τους την προστασία του περιβάλλοντος και την προσφορά στον άνθρωπο. Η doValue Greece υλοποιεί ένα ευρύ πλάνο δράσεων που εστιάζει σε τρεις καίριους άξονες: Κοινωνία, Περιβάλλον και Υγεία. Στο πλαίσιο αυτό και τηρώντας τη δέσμευσή της για έμπρακτη επιστροφή στην κοινωνία, ολοκλήρωσε την ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που είναι μάλιστα το πρώτο, τέτοιου μεγέθους, που πραγματοποιείται από την ίδρυση της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων ΑΡΣΙΣ το 2009, ενώ η επιλογή για την υλοποίησή του, έγινε σε συνεργασία τους υπευθύνους της, καθώς κρίθηκε ως άμεσης προτεραιότητας.

Arsis X DoValue

 

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου αφορά, στην αντικατάσταση των συνολικά 35 κουφωμάτων -παράθυρα και μπαλκονόπορτες- του κύριου ξενώνα. Πρόκειται για πιστοποιημένες ενεργειακά κατασκευές, τεσσάρων εποχών, με αποδοτική λειτουργία ολόκληρο τον χρόνο, οι οποίες πληρούν όλες τις προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων) με συντελεστή κάτω από 2. 

Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, εξασφαλίζεται η εξοικονόμηση κόστους σε ψύξη, θέρμανση και φωτισμό καθώς και η μείωση των ενεργειακών αναγκών έως και κατά 30%. Ταυτόχρονα, συμβάλλει και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των παιδιών που διαμένουν στη Δομή, παρέχοντάς τους, μεγαλύτερη ασφάλεια, ηχομόνωση και ένα υγιές περιβάλλον διαβίωσης.

Η παρουσίαση του έργου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της doValue Greece, κ. Τάσο Πανούση, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μαρία Μελίνα Δερμεντζοπούλου και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Παντελής Τσακίρης.

Όπως υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της doValue Greece, κ. Τάσος Πανούσης, κατά την ομιλία του, «η έμπρακτη στήριξη της κοινωνίας, των αναγκών των τοπικών κοινοτήτων κι ακόμη περισσότερο των νέων, αποτελεί για εμάς σταθερή και συνειδητή επιλογή και επιβεβαιώνει την προσήλωση της doValue στις αρχές και της αξίες που διέπουν ολόκληρη της φιλοσοφία της».

Περισσότερα από 300 παιδιά στο Σπίτι της Άρσις

Η δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως και 21 παιδιά, σήμερα φιλοξενεί 15, ηλικίας από 6-18 ετών, δημιουργήθηκε το 2009 και για πρώτη φορά από την ίδρυσή της πραγματοποιείται ένα, τέτοιου μεγέθους, έργο αναβάθμισής του κτιρίου της.

Σημειώνεται πως το Σπίτι της Άρσις έχει υποστηρίξει τα τελευταία 16 χρόνια, παιδιά όλων των πληθυσμιακών ομάδων και μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει 330 παιδιά. Κατά μέσο όρο τα παιδιά μένουν στη δομή δύο χρόνια, ωστόσο υπάρχει και περίπτωση παιδιού που ζει τριάμισι χρόνια εκεί. «Σταδιακά τα ιδρύματα περιορίζουν το ρόλο τους και ενισχύεται ο θεσμός της αναδοχής», σημείωσε ο κ. Γαβαλάς.

 

Δράσεις της doValue για ένα καλύτερο αύριο

Η doValue έχει αναλάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες που έχουν σταθερά στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι, ανέλαβε τη χρηματοδότηση της αγοράς και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων, με στόχο να εξασφαλισθεί η ενεργειακή αυτονόμησή της. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει 181 φωτοβολταϊκά πλαίσια, τα οποία εγκαταστάθηκαν στις στέγες των κτηρίων της ΕΛΕΠΑΠ, αθροίζοντας μία συνολική ισχύ συστήματος 97,74kW, με την απόδοση του συστήματος να εκτιμάται σε περισσότερες από 150.000 kWh ετησίως, που καλύπτει περισσότερα από τα ¾ της κατανάλωσης της εγκατάστασης.

 

Επίσης, η doValue, ανέλαβε την επισκευή, την πλήρη ανακαίνιση και την κάλυψη του νέου εξοπλισμού του Δημοτικού Ιατρείου Ροβιών στην Εύβοια, το οποίο, το 2021, επλήγη διπλά, από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές και τις φθινοπωρινές πλημμύρες. Πλέον το νέο Ιατρείο που δημιουργήθηκε, είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των 1.000 μόνιμων κατοίκων των Ροβιών καθώς και των χιλιάδων επισκεπτών, ετησίως, της ευρύτερης περιοχή.

Για τη doValue, αποτελεί σταθερή προτεραιότητα και δέσμευσή της να στέκεται έμπρακτα δίπλα στις ανάγκες της κοινωνίας και μέσα από το ευρύ πλάνο των δράσεων που υλοποιεί συνεχίζει σταθερά να το αποδεικνύει, βάζοντας ταυτόχρονα «θεμέλια» για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-DEI-DEH
ESG

ΔΕΗ: Χρυσός χορηγός του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ στην Ελλάδα

Από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουλίου στο ΣΕΦ, με την Ελλάδα, την Σλοβενία, την Κροατία, την Δομινικανή Δημοκρατία, τη Νέα Ζηλανδία και την Αίγυπτο να διεκδικούν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.
ESG

Κάθε μέρα «δίπλα στη γυναίκα» - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το Pampering Room αποτελεί ένα χαλαρό χώρο φιλοξενίας για τις γυναίκες με καρκίνο και τις οικογένειές τους, στον οποίο βρίσκουν υποστήριξη, ευεξία και ηρεμία, καθώς και συμβουλές από εξειδικευμένο προσωπικό.