ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Eurobank

Η Eurobank είναι στη λίστα Europe’s Climate Leaders των Financial Times

Η τράπεζα είναι στις εταιρείες που ξεχωρίζουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τις επιδόσεις τους αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη λίστα Europe’s Climate Leaders των Financial Times συγκαταλέγεται η Eurobank. Η διεθνούς κύρους εφημερίδα συμπεριέλαβε την τράπεζα ανάμεσα στις εταιρείες που ξεχωρίζουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τις επιδόσεις τους αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιο αναλυτικά, οι Financial Times δημοσιοποίησαν ένα κατάλογο με τις 600 εταιρείες με έδρα την Ευρώπη και με κατώτατο όριο εσόδων τα 40 εκατ. ευρώ το 2022 που έχουν επιτύχει τη μεγαλύτερη μείωση της έντασης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) και έχουν αναλάβει περαιτέρω δεσμεύσεις σχετικά με το κλίμα. Oι αναλυτές βαθμολόγησαν τις εταιρείες αναφορικά με τη διαφάνεια υποβολής εκθέσεων Scope 1 και Scope 2 για το διάστημα 2017-2022, την ετήσια μείωση της έντασης των εκπομπών κατά τουλάχιστον 3% κατά την 5ετή περίοδο μεταξύ 2017 και 2022, τη βαθμολογία CDP και τη διαφάνεια στις εκθέσεις εκπομπών Scope 3.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή της Eurobank στη λίστα με τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες για τις πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος επισφραγίζει τη δέσμευση της Τράπεζας για ανάληψη δράσεων που προωθούν αποτελεσματικά τη βιωσιμότητα με στόχο τη συλλογική ευημερία. 

Η Eurobank υλοποιεί πλέγμα δράσεων που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα και συμμετέχει ενεργά σε διεθνούς κύρους αξιολογήσεις με στόχο την ανάδειξη της συνεχούς βελτίωσης της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και διοικητικής επίδοσής της, την αναβάθμιση των σχετικών γνωστοποιήσεων και την περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας στις πρακτικές της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τράπεζα το 2023 επέδειξε αξιοσημείωτες βελτιώσεις σε σύγκριση με το 2022 σε σημαντικές αξιολογήσεις Sustainability, όπως στο CDP όπου βελτιώθηκε 2 βαθμίδες από D σε B.

Είναι ενδεικτικό ότι η Eurobank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που έχει λάβει για δεύτερη διαδοχική χρονιά τη σημαντική διάκριση “The Best Bank for Sustainable Finance in Greece for 2024”, από το διεθνούς κύρους περιοδικό Global Finance, το οποίο την κατατάσσει μεταξύ των τραπεζών με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως στις βιώσιμες χρηματοδοτήσεις.

Μπορείτε να δείτε τις διακρίσεις της Eurobank εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας όρισε την Eurobank ανάδοχο για τα έργα αποκατάστασης ανατολικά της κοινότητας Ασκληπιείου και του παραθαλάσσιου οικισμού Κιοτάρι της Δ.Ε. Νότιας Ρόδου.