ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Shutterstock

Μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ η Alpha Bank

Η Alpha Services and Holdings δεσμεύεται να ενισχύσει τις προσπάθειές της τόσο σε επίπεδο εταιρικής κουλτούρας όσο και σε επίπεδο στρατηγικής για την επίτευξη ενός βιώσιμου και συμπεριληπτικού μέλλοντος.

Η Alpha Services and Holdings, ευθυγραμμιζόμενη με τον νέο της Σκοπό «να στηρίζει την Πρόοδο στη ζωή και την επιχειρηματικότητα για ένα καλύτερο αύριο», υπέγραψε πρόσφατα τη Χάρτα του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact – UNGC), της μεγαλύτερης διεθνούς πρωτοβουλίας η οποία καλεί τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν στρατηγικές και επιχειρηματικά μοντέλα που ενσωματώνουν τις βασικές αρχές των ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων, της προστασίας του περιβάλλοντος και της εργασιακής ηθικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την υπογραφή της Χάρτας του UNGC, η Alpha Services and Holdings δεσμεύεται να ενισχύσει τις προσπάθειές της τόσο σε επίπεδο εταιρικής κουλτούρας όσο και σε επίπεδο στρατηγικής για την επίτευξη ενός βιώσιμου και συμπεριληπτικού μέλλοντος, προωθώντας τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στους εργαζόμενους, τους Πελάτες και τους προμηθευτές της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος εξέδωσε πρόσφατα το Πλαίσιο Βιώσιμης Χρηματοδότησης, θέτοντας τα θεμέλια για την ενίσχυση των βιώσιμων χρηματοδοτήσεων και την αύξηση των υπεύθυνων επενδύσεων και ενσωματώνοντας πλήρως τις βασικές αρχές ESG στις τραπεζικές του δραστηριότητες.

Οι 10 Αρχές του UNGC

Οι Αρχές στις οποίες βασίζεται η διεθνής αυτή Πρωτοβουλία, και τις οποίες συνυπέγραψε η Alpha Services and Holdings, είναι οι εξής:

Ανθρώπινα Δικαιώματα

 • Αρχή 1η: Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποστηρίζουν και να σέβονται την προστασία των διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και
 • Αρχή 2η: να διασφαλίζουν ότι δεν συνεργούν στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 • Συνθήκες Εργασίας
 • Αρχή 3η: Οι επιχειρήσεις πρέπει να υποστηρίζουν την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και την πραγματική αναγνώριση του δικαιώματος συλλογικών διαπραγματεύσεων,
 • Αρχή 4η: την εξάλειψη όλων των μορφών εξαναγκαστικής εργασίας,
 • Αρχή 5η: την αποτελεσματική κατάργηση της παιδικής εργασίας και
 • Αρχή 6η: την εξάλειψη των διακρίσεων αναφορικά με την απασχόληση και την εργασία.

Περιβάλλον

 • Αρχή 7η: Οι επιχειρήσεις πρέπει να υποστηρίζουν μια προληπτική προσέγγιση στις περιβαλλοντικές προκλήσεις,
 • Αρχή 8η: να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την ευρύτερη προώθηση της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και
 • Αρχή 9η: να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη και τη διάδοση φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών.

Καταπολέμηση της Διαφθοράς

 • Αρχή 10η: Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λειτουργούν κατά της διαφθοράς σε όλες τις μορφές της, συμπεριλαμβάνοντας τον εκβιασμό και τη δωροδοκία.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

ΔΕΗ: Συνεισφορά σε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην βιώσιμη ανάπτυξη

Όραμα του Ομίλου ΔΕΗ είναι να μετασχηματιστεί σε μια οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη, σύγχρονη, ψηφιακή εταιρεία, κατακτώντας ηγετική θέση στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
ESG

ΟΠΤΙΜΑ: Πιστοποιήθηκε με το διεθνές πρότυπο ESG από την EcoVadis

«Η συγκεκριμένη πιστοποίηση έρχεται να επιβεβαιώσει έμπρακτα τη διαχρονική δέσμευση της ΟΠΤΙΜΑ για μια επιχειρησιακή στρατηγική που διέπεται από τις αρχές της κοινωνικής υπευθυνότητας» ανέφερε ο κ. Αλέξανδρος Τηγανίτας.
ESG

Στη λίστα με τις 50 πιο βιώσιμες εταιρείες στην Ελλάδα η Allianz

«Η αναγνώριση αυτή αποτελεί ξεχωριστή τιμή για την Allianz και επιβεβαιώνει τις συνεχείς προσπάθειές μας να λειτουργούμε με γνώμονα την υπευθυνότητα για την προώθηση της αειφορίας» ανέφερε η κ. Ισαβέλλα Βήτου.