ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
alpha bamk
Φώτο: Alpha Bank

«Μαθήματα Οικονομίας» για Gold Πελάτισσες από την Alpha Bank

Τη σημασία των επενδύσεων αλλά και της σωστής οικονομικής διαχείρισης παρουσίασε η Alpha Bank με τη συνδρομή των Women on Top σε κλειστή εκδήλωση αποκλειστικά για Gold πελάτισσες της τράπεζας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετείχαν οι Gold Πελάτισσες της Alpha Bank στην ειδική εκδήλωση της Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., στην οποία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα «Μαθήματα Οικονομίας» που συνδιοργανώνει η Τράπεζα με την ΜΚΟ Women on Top, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας IQonomy. Παράλληλα, οι προσκεκλημένες παρακολούθησαν συζήτηση με στελέχη του Ομίλου σχετικά με τους διαθέσιμους τρόπους επένδυσης των εισοδημάτων τους.

Την εκδήλωση άνοιξε η συνιδρύτρια των Women on Top Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα Μαθήματα Οικονομίας μιλώντας για τα οφέλη που αποκομίζουν οι συμμετέχουσες, ενώ η εκπαιδεύτρια Αγγελική Σαββίδου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού με διαδραστικές ερωτήσεις και ψηφοφορίες που ανέδειξαν τις ανάγκες των Gold πελατισσών σε σχέση με τη διαχείριση της περιουσίας τους.

Ο κρίσιμος ρόλος του διαχειριστή

Τη σκυτάλη της εκδήλωσης έλαβαν στη συνέχεια ο Personal Banking Director της Αlpha Bank, Παναγιώτης Νικολακόπουλος και ο Investment Director της Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., Χρήστος Μποσόλης. Τα δύο στελέχη συζήτησαν για τις ευκαιρίες και τα ρίσκα των επενδυτικών επιλογών, σε ένα πάνελ που συντόνισε η Έλενα Αλεξανδρή, Head of Sales της Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους τρόπους διαχείρισης των διαθέσιμων κεφαλαίων των Πελατών, τη σημασία της διαφοροποίησης στις επενδύσεις για τον περιορισμό του κινδύνου και την επίτευξη καλύτερων αποδόσεων, καθώς και τη σημασία της επιλογής επενδύσεων σύμφωνα με τις ανάγκες και την προσωπικότητα των Πελατών.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Νικολακόπουλος υπογράμμισε: «Οι επαγγελματίες διαχειριστές έχουν την κατάρτιση, την εμπειρία και την πρόσβαση σε πληροφορίες που οι περισσότεροι επενδυτές δεν διαθέτουν. Μπορούν να αναλύσουν τις αγορές και τις επενδυτικές ευκαιρίες με μεγαλύτερη ακρίβεια. Στην υπηρεσία Αlpha Bank Gold υποστηρίζουμε τους πελάτες μας στο να προσαρμόσουν την επενδυτική τους στρατηγική στις δικές τους ανάγκες, τους στόχους και την ανοχή τους στον κίνδυνο. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο να το επιτύχει κανείς μόνος του».

Από την πλευρά του ο κ. Μποσόλης τόνισε: «Η Alpha Asset Management διαθέτει από τις πλέον πολυάριθμες, αλλά και το σημαντικότερο, καταρτισμένες και έμπειρες διαχειριστικές ομάδες στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, έχουμε επενδύσει στα πλέον σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης αγορών, ανάλυσης επενδύσεων, διαχείρισης χαρτοφυλακίων και διαχείρισης κινδύνου. Η ιστορία και η εμπειρία έχουν δείξει ότι ένα σωστά δομημένο και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζονται επαγγελματίες έχει πάντα θετικές αποδόσεις σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Alpha Bank: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την «Κυκλική Οικονομία»

Το πρόγραμμα «Κυκλική οικονομία στην Πράξη» εισάγει στα σχολεία τις αρχές της βιωσιμότητας και φέρνει σε επαφή μαθητές και μαθήτριες, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, με το νέο μοντέλο υπεύθυνης παραγωγής και κατανάλωσης.