ΓΔ: 877.24 1.10% Τζίρος: 59.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Alpha Bank

Στη στήριξη των Μονάδων Υγείας 13 νησιών προχωρά η Alpha Bank

Από την έναρξη του προγράμματος έως σήμερα έχουν παραδοθεί 240.000 ιατρικά μηχανήματα, συσκευές και είδη ιατροφαρμακευτικού υλικού σε 64 νησιά με συνολικό πληθυσμό 800.000 κατοίκους και εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο. 

Τη δέσμευσή της στην έμπρακτη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας υλοποιεί η Alpha Bank, αναβιώνοντας για 8η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα Εταιρικής της Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την Υγεία», που προβλέπει δωρεές ιατρικών μηχανημάτων και υγειονομικού εξοπλισμού στις Μονάδες Υγείας των ελληνικών νησιών, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Ο προγραμματισμός της τράπεζας για φέτος περιλαμβάνει 13 νησιά, με την Ελαφόνησο, τους Αρκιούς, τη Λευκάδα και το Μεγανήσι να έχουν ήδη παραλάβει ιατρικά μηχανήματα, υγειονομικό εξοπλισμό και ιατροφαρμακευτικά υλικά στα Περιφερειακά Ιατρεία τους. 

Τις αμέσως επόμενες ημέρες και έως το τέλος Ιουλίου η Alpha Bank θα πραγματοποιήσει παραδόσεις σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Παξούς, ενώ τον Σεπτέμβριο θα ενισχύσει τις Μονάδες Υγείας της Ζακύνθου,του Ηρακλείου Κρήτης, της Σαντορίνης, της Μυκόνου, της Κέρκυρας και της Ηρακλειάς. 

«Ο πληθυσμός των νησιών που αποτελούν σταθμούς του προγράμματος ‘Μαζί, με στόχο την Υγεία’ αποκτά άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση σε παροχές υγείας και περίθαλψης, οι οποίες, αν και απαραίτητες, δεν είναι δεδομένες για τα τοπικά ιατρεία. Το Πρόγραμμα πρωτοπορεί, όχι απλώς  βοηθώντας, αλλά στηρίζοντας εντελώς στοχευμένα την κάθε Μονάδα Υγείας, με βάση τις  καταγεγραμμένες ελλείψεις. Η Alpha Bank θέτει στο επίκεντρο της κοινωνικής της συνεισφοράς αυτό ακριβώς το ζητούμενο, να ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και να δημιουργεί τις συνθήκες για ισότιμη πρόσβαση όλων σε υπηρεσίες υγείας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρόοδο και την ευημερία», δήλωσε η Ρούλη Χριστοπούλου, Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Alpha Bank.

Το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία» της Alpha Bank υλοποιείται από το 2014, σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», με στόχο την ενίσχυση της ποιότητας ζωής και του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων των ελληνικών νησιών, όσον αφορά σε θέματα υγείας και ιατρικής περίθαλψης.

Από την έναρξη του προγράμματος έως σήμερα έχουν παραδοθεί 240.000 ιατρικά μηχανήματα, συσκευές και είδη ιατροφαρμακευτικού υλικού σε 64 νησιά με συνολικό πληθυσμό 800.000 κατοίκους και εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ESG

Η Alpha Bank στο πλευρό όσων δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές

Η Alpha Bank υλοποιεί ειδικές ρυθμίσεις και διευκολύνσεις για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων για τους πληγέντες, ιδιώτες και επιχειρηματίες, στις περιοχές της χώρας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές.
Alpha Bank
ESG

Εκδόθηκε ο 14ος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης από την Alpha Bank

Εκτενής αναφορά γίνεται στον τρόπο με τον οποίο η Τράπεζα, στήριξε τους Πελάτες της, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Προσωπικό της, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του Covid-19.