ΓΔ: 869.9 0.63% Τζίρος: 34.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
Φωτο: Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζα Πειραιώς. Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. ΑΠΕ.

Η ισότητα των δύο φίλων στο επίκεντρο του μετασχηματισμού της Πειραιώς

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, κ. Χρ. Μεγάλου, «η ισότιμη πρόσβαση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις, πηγές χρηματοδότησης και επιχειρηματικές ευκαιρίες, αποτελεί προτεραιότητα για εμάς».

Ενεργό συμμετοχή στις διεργασίες που πραγματοποιούνται διεθνώς, με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, για την προώθηση των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών έχει η Τράπεζα Πειραιώς, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή της.

Οι Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών δημιουργήθηκαν το 2010 από θεσμικούς φορείς των Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα από το UN Global Compact και το UN Women, για να προάγουν την Ισότητα των Φύλων και την Ενδυνάμωση των Γυναικών παγκοσμίως.

«Η Πειραιώς είναι η μοναδική τράπεζα στην Ελλάδα που υπέγραψε τις Αρχές και έχει αναλάβει τη δέσμευση για τη διαμόρφωση του κατάλληλου πλαισίου και την ανάπτυξη στοχευμένων δράσεων που θα ενισχύσουν και θα προωθήσουν την ισότητα των φύλων. Με τις πρωτοβουλίες αυτές συμβάλλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στην Ελλάδα που θα προάγει την ενδυνάμωση των γυναικών στο χώρο εργασίας, την αγορά και την κοινωνία», τονίζεται στην ανακοινωση της τράπεζας.

Σε πρόσφατη διαδικτυακή εκδήλωση του UN Global Compact και του UN Women κλήθηκαν επιχειρήσεις που έχουν υπογράψει και εφαρμόζουν τις Αρχές να μοιραστούν την εμπειρία τους, προκειμένου να γίνει περισσότερο γνωστή η πρωτοβουλία, καλώντας και άλλες εταιρείες να γίνουν μέλη αυτής της κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, η Νάνσυ Ζαχαριάδου, Senior Manager στη Μονάδα Group Cultural & Social Initiatives της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρθηκε στη δέσμευση της τράπεζας να συμβάλλει στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου αποτελεί η ενδυνάμωση των γυναικών. Η υπογραφή των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών αποτελεί τον επιταχυντή των πρωτοβουλιών που λαμβάνει η τράπεζα για τη διαμόρφωση συνθηκών ισότητας και ασφάλειας ώστε οι γυναίκες να ζουν και να εργάζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό, τόνισε η κυρία Ζαχαριάδου. Σε αυτή την εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης η εμπειρία της RELX, εταιρείας πληροφοριών και ανάλυσης με περισσότερους από 33 χιλιάδες εργαζομένους σε 40 χώρες, η οποία επίσης έχει υπογράψει και εφαρμόζει τις Αρχές.

Όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου αναφερόμενος στην υπογραφή των Αρχών, «η ισότιμη πρόσβαση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις, πηγές χρηματοδότησης και επιχειρηματικές ευκαιρίες, αποτελεί προτεραιότητα για εμάς και ήδη εργαζόμαστε με συνέπεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Η περίοδος μετασχηματισμού της Τράπεζας που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελεί μια μοναδική συγκυρία ώστε να προάγουμε και να ενισχύσουμε την Ισότητα των Φύλων μέσα από παρεμβάσεις με αξία και θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ESG

Εκδόθηκε ο 14ος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης από την Alpha Bank

Εκτενής αναφορά γίνεται στον τρόπο με τον οποίο η Τράπεζα, στήριξε τους Πελάτες της, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Προσωπικό της, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του Covid-19.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο για τους πελάτες του Piraeus Private Banking

Το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο  επενδύει σε μετοχικές αξίες επιλεγμένων εταιρειών μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης διεθνώς, οι οποίες ανήκουν στους κλάδους που σε κάθε χρονική συγκυρία θεωρούνται επίκαιροι και ελκυστικοί