ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

ΙΚΕΑ: Δράσεις αποκατάστασης του περιβάλλοντος μετά τις πυρκαγιές

Η εταιρεία υποστηρίζει τη δράση της ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση και περίθαλψη άγριων ζώων στην Εύβοια και άλλες πυρόπληκτες περιοχές και θα προσφέρει 10% από κάθε πώληση συσκευασιών επαναφορτιζόμενων μπαταριών και φορτιστών, για τα επόμενα 3 χρόνια.

Η ΙΚΕΑ του ομίλου FOURLIS συμπορεύεται με την πολιτεία στην προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της οικονομικής ζωής στις πυρόπληκτες περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε, προχώρησε στην κατάθεση 100.000 ευρώ στον ειδικό Λογαριασμό Κρατικής Αρωγής (Τράπεζα της Ελλάδος) για την ενίσχυση προγραμμάτων και δράσεων στήριξης. Παράλληλα, δεσμεύεται να στηρίξει την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση του φυσικού περιβάλλοντος, μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού στις πληγείσες περιοχές. H ΙΚΕΑ ενισχύει ομάδες εθελοντών δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας στην Εύβοια, για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού.

Επίσης, υποστηρίζει το πρόγραμμα της WWF Ελλάς για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των δασικών πυρκαγιών με έμφαση στην Εύβοια και στηρίζει μέσω αυτής της συνεργασίας με το WWF τη δράση της οργάνωσης ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση και περίθαλψη άγριων ζώων στην Εύβοια και σε άλλες πυρόπληκτες περιοχές. Για τον λόγο αυτό θα προσφέρει 10% από κάθε πώληση συσκευασιών επαναφορτιζόμενων μπαταριών και φορτιστών, για τα επόμενα 3 χρόνια.

Όπως ανέφερε ο Πάνος Κατηφόρης, διευθύνων σύμβουλος της ΙΚΕΑ σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία: «Για την ΙΚΕΑ του ομίλου FOURLIS η ποιότητα στην καθημερινή ζωή είναι πάνω απ' όλα συνδεδεμένη με τις βιώσιμες πρακτικές σε κάθε μορφή δραστηριότητας. Η ΙΚΕΑ συμμετέχει και στην εθνική προσπάθεια για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας, την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, την αναπαραγωγή φυσικών πόρων, την προστασία του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας. Εμπνέει και υποστηρίζει την καλύτερη καθημερινή ζωή, για όλες και όλους, από το σπίτι, στη γειτονιά, την πόλη, το φυσικό περιβάλλον, σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Η Λήδα Φουρλή, διευθύντρια κοινωνικής υπευθυνότητας του ομίλου FOURLIS τόνισε ότι «Είναι πολύ σημαντικό να συνδράμουμε όλοι για την αντιμετώπιση αυτής της ανθρωπιστικής και περιβαλλοντικής καταστροφής και να συμβάλλουμε σε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε δράσεις με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

ΕΛΤΑ Courier: Πάνω από 6.900 δέματα προς τις πληγείσες περιοχές

Mε πρωτοβουλία των εργαζομένων της, η εταιρεία συμμετείχε σε διάφορες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, την προετοιμασία αλλά και τη διανομή τροφίμων και γευμάτων προς τους πυρόπληκτους της Εύβοιας.