ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τρ.Πειραιώς: Υλοποιεί το πρόγραμμα «SKILLS 4 ALL» μαζί με την ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι ανάγκες σε θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά ανέρχονται σε περίπου 200.000 εργαζόμενους στον κατασκευαστικό κλάδο και 80.000 στον τουρισμό και την εστίαση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διευρυμένες δυνατότητες εργασίας. 

Η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΟΔΥΣΣΕΙΑ, υλοποιεί το πρόγραμμα «SKILLS 4 ALL», που απευθύνεται σε νέους και νέες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και εστιάζει στην επαγγελματική τους κατάρτιση για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Το «SKILLS 4 ALL» αποτελεί ένα νέο πεδίο δράσης της Τράπεζας στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL που ανακοίνωσε τον Μάρτιο 2022, θέλοντας να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων. Το πρόγραμμα EQUALL αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της στρατηγικής δέσμευσης της Τράπεζας Πειραιώς να διαδραματίζει  πρωταγωνιστικό ρόλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. 

Στο πλαίσιο αυτό, το «SKILLS 4 ALL» σχεδιάστηκε ως μια ολιστική δράση με στόχο να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία τόσο για τους ίδιους τους ωφελούμενους, όσο και για την κοινωνία και την οικονομία εν γένει, καταρτίζοντας και διοχετεύοντας ανθρώπινο δυναμικό σε κλάδους της αγοράς όπου παρατηρείται μεγάλη έλλειψη.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι ανάγκες σε θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά ανέρχονται σε περίπου 200.000 εργαζόμενους στον κατασκευαστικό κλάδο και 80.000 στον τουρισμό και την εστίαση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διευρυμένες δυνατότητες εργασίας. 

Με γνώμονα τις σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες της αγοράς, σχεδιάστηκε το  πρόγραμμα «SKILLS 4 ALL» που αφορά στην υποστήριξη και επαγγελματική αποκατάσταση 100 νέων ανδρών και γυναικών ηλικίας 17-34 ετών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, νέοι χαμηλού εισοδήματος, αναλφάβητοι, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες, πρόσφυγες ή/και αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ). 

Στόχοι του προγράμματος για τους/τις ωφελούμενους/-ες είναι: 

•    η ενδυνάμωσή τους ώστε να μπορούν να απελευθερώσουν τις δυνατότητές τους
•    η καθοδήγησή τους προς μια σταδιοδρομία που ταιριάζει με την προσωπικότητα και τις φιλοδοξίες τους
•    ο εφοδιασμός τους με επαγγελματικές και τεχνικές δεξιότητες που θα τους/τις ενισχύσουν στην εύρεση εργασίας
•    η ενίσχυση των επαγγελματικών κλάδων όπου παρατηρείται έλλειψη σε εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Ο 1ος κύκλος της δράσης, που διεξάγεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2023, εστιάζει στον τουριστικό και τον κατασκευαστικό κλάδο και υλοποιείται σε δύο βασικούς άξονες:

  1. επαγγελματική κατάρτιση στις ειδικότητες: Οροφοκόμος, Βοηθός Κουζίνας, Barista, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Ξυλουργός
  2. διασύνδεση με την αγορά εργασίας για την επίτευξη της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση και για τους τρόπους δήλωσης συμμετοχής, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://odyssea.com/skills4all/ 

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΟΔΥΣΣΕΙΑ υποστηρίζει χωρίς διακρίσεις, νέους, ηλικίας 17-34 ετών, που δεν έχουν εκπαίδευση, απασχόληση ή κατάρτιση, ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα καθώς και πρόσφυγες, και μετανάστες, να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες εκπαίδευσης και απασχόλησης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

«BRAVE IN - Επιστροφή στην Παραγωγικότητα» από Τρ. Πειραιώς και ΕΛΕΠΑΠ

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση, η επαγγελματική κατάρτιση και  αποκατάσταση νέων μετά από εγκεφαλική βλάβη, καθώς και η συνεργασία με εργοδότες για την αποτελεσματική εργασιακή προσαρμογή τους.
ESG

Νέες χρηματοδοτήσεις της Τρ. Πειραιώς σε Μμε με κριτήρια ESG

Μέσω των χρηματοδοτήσεων αυτών η Τράπεζα καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων, υιοθετώντας, ταυτόχρονα, μία σειρά από δεσμεύσεις σχετικά με την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Trapeza, trapeza peiraios
ESG

Στον δείκτη Gender Equality 2023 της Bloomberg εντάχθηκε η Τρ. Πειραιώς

Ο συγκεκριμένος δείκτης αποτιμά την ισότητα των φύλων σε πέντε τομείς: τη συμμετοχή των γυναικών σε ηγετικές θέσεις και διαδικασίες ανάπτυξης δεξιοτήτων, την ισότητα στις αμοιβές ανεξάρτητα από το φύλο, τη χωρίς αποκλεισμούς εταιρική κουλτούρα.
ESG

Συνεργασία της Πειραιώς και της Ένωσης «Μαζί για το παιδί» στην Κομοτηνή

Το Κέντρο Διερευνητικής Μάθησης στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, είναι η πρώτη δράση της Τράπεζας με στόχο την ισότιμη πρόσβαση στη διερευνητική μάθηση των μαθητών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.