ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Η Πειραιώς στηρίζει το ελαιόλαδο, στον 8ο διεθνή διαγωνισμό ATHIOOC

Στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2016 ο διεθνής διαγωνισμός ελαιόλαδου «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC). Ο φετινός διαγωνισμός θα γίνει στην Καβάλα.

Η ανάδειξη των ελληνικών επώνυμων ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στη διεθνή αγορά αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας του και εν τέλει στην αναπτυξιακή πορεία της εθνικής οικονομίας.

Στην Ελλάδα, την πρώτη χώρα που ανέδειξε την ελιά και το ελαιόλαδο, και σε πολιτισμικό αγαθό, πραγματοποιείται από το 2016 ο διεθνής διαγωνισμός ελαιόλαδου «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC). Ο φετινός διαγωνισμός πραγματοποιείται στην Καβάλα, μία από τις σημαντικά αναπτυσσόμενες παραγωγούς περιοχές της χώρας.

Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς είναι υποστηρικτής του 8ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιόλαδου ATHIOOC, που θα πραγματοποιηθεί 4-6 Μαΐου 2023, στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας και τον οποίο συνδιοργανώνουν η εταιρεία Vinetum και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. 

Στο διαγωνισμό, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, θα βραβευτούν, μετά από αξιολόγηση, τα καλύτερα ελαιόλαδα βάσει των ποιοτικών κριτηρίων του Διεθνούς Γραφείου Ελαιοκομίας (International Olive Council, IOC). Εκατοντάδες ελαιοπαραγωγοί απ’ όλον τον κόσμο συμμετέχουν στο διαγωνισμό με την αποστολή δειγμάτων, χωρίς τη φυσική τους παρουσία. Tα ελαιόλαδα αξιολογούνται από 30μελή διεθνή κριτική επιτροπή, η διαδικασία αξιολόγησης είναι κλειστή στο κοινό και η οργανοληπτική δοκιμή των ελαιόλαδων είναι «τυφλή». 

Μέχρι σήμερα, στο διαγωνισμό Athena έχουν συμμετάσχει ελαιόλαδα από: Αλγερία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, HΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Κροατία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Σλοβενία, Τουρκία, Τυνησία, Σαουδική Αραβία, Χιλή και την Ελλάδα. 

Η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική για τις εταιρείες τυποποίησης ελαιόλαδου, καθώς πέραν της εμπειρίας από μια διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, έχουν τη δυνατότητα  να διεκδικήσουν μια διάκριση, που θα τους δώσει ένα επιπλέον εμπορικό πλεονέκτημα στις διεθνείς αγορές.

Η τελετή απονομής των βραβείων, για τα καλύτερα ελαιόλαδα, θα γίνει στις 10 Ιουνίου 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου θα υπάρχει και έκθεση ελαιόλαδων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό ATHIOOC υποβάλλονται μέχρι και τις 30.3.2023 έντυπα ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://www.athenaoliveoil.gr/el/.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

«BRAVE IN - Επιστροφή στην Παραγωγικότητα» από Τρ. Πειραιώς και ΕΛΕΠΑΠ

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση, η επαγγελματική κατάρτιση και  αποκατάσταση νέων μετά από εγκεφαλική βλάβη, καθώς και η συνεργασία με εργοδότες για την αποτελεσματική εργασιακή προσαρμογή τους.
ESG

Νέες χρηματοδοτήσεις της Τρ. Πειραιώς σε Μμε με κριτήρια ESG

Μέσω των χρηματοδοτήσεων αυτών η Τράπεζα καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων, υιοθετώντας, ταυτόχρονα, μία σειρά από δεσμεύσεις σχετικά με την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
ESG

Τρ.Πειραιώς: Υλοποιεί το πρόγραμμα «SKILLS 4 ALL» μαζί με την ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι ανάγκες σε θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά ανέρχονται σε περίπου 200.000 εργαζόμενους στον κατασκευαστικό κλάδο και 80.000 στον τουρισμό και την εστίαση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διευρυμένες δυνατότητες εργασίας. 
Trapeza, trapeza peiraios
ESG

Στον δείκτη Gender Equality 2023 της Bloomberg εντάχθηκε η Τρ. Πειραιώς

Ο συγκεκριμένος δείκτης αποτιμά την ισότητα των φύλων σε πέντε τομείς: τη συμμετοχή των γυναικών σε ηγετικές θέσεις και διαδικασίες ανάπτυξης δεξιοτήτων, την ισότητα στις αμοιβές ανεξάρτητα από το φύλο, τη χωρίς αποκλεισμούς εταιρική κουλτούρα.
ESG

Συνεργασία της Πειραιώς και της Ένωσης «Μαζί για το παιδί» στην Κομοτηνή

Το Κέντρο Διερευνητικής Μάθησης στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, είναι η πρώτη δράση της Τράπεζας με στόχο την ισότιμη πρόσβαση στη διερευνητική μάθηση των μαθητών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.