ΓΔ: 1194.49 -0.48% Τζίρος: 77.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:37:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Energean

Energean: Εκπαιδεύσεις ασφαλείας στους εργαζόμενους στον Πρίνο

Σε συνεργασία με την Dräger, που εγκατέστησε προσομοιωτή, το προσωπικό εκπαιδεύθηκε σε διάφορα πιθανά σενάρια σε σχέση με την εργασία και διάσωση σε περιορισμένους χώρους.

Μία σειρά από πρωτοποριακές και, ταυτόχρονα, κρίσιμες εκπαιδεύσεις για τον τομέα της ασφάλειας σε έναν εργασιακό χώρο όπως το θαλάσσιο συγκρότημα του Πρίνου και οι χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης πέρασαν οι εργαζόμενοι της Energean στην Καβάλα. 

Συγκεκριμένα, 68 εργαζόμενοι στις χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις στην Καβάλα εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν στην ασφαλή εκτέλεση εργασιών σε ύψος καθώς και σε τεχνικές διάσωσης σε ύψος σε συνεργασία με την Active Point, μια από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό στον τομέα της εκπαίδευσης στελεχών και εργαζομένων σε αυτές τις εργασίες. 

Επίσης, 48 εργαζόμενοι εκπαιδεύθηκαν και πιστοποιήθηκαν στην εργασία σε περιορισμένους χώρους καθώς και στις αντίστοιχες τεχνικές διάσωσης, σε συνεργασία με την Dräger, μια από τις πλέον καθιερωμένες εταιρείες στην παροχή λύσεων και υπηρεσιών ασφαλείας σε όλο τον κόσμο. Στον προσομοιωτή που εγκατέστησε η Dräger, το προσωπικό εκπαιδεύθηκε σε διάφορα πιθανά σενάρια σε σχέση με την εργασία και διάσωση σε περιορισμένους χώρους. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι σε αυτήν την εκπαίδευση είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν με προσωπικό και με παρατηρητές τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας όσο και οι εργολάβοι της Energean στην Καβάλα.

Σχολιάζοντας την υλοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών προγραμμάτων, ο κ. Κυριάκος Ταφανίδης, επικεφαλής του τομέα Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος (HSE)  της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε: «H υγεία του προσωπικού μας καθώς και η εξασφάλιση ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Ένα από τα βασικότερα εργαλεία για την επίτευξη του διπλού αυτού στόχου, είναι η εκπαίδευση. Σε αυτό το πλαίσιο, η Energean διοργανώνει και παρέχει στο προσωπικό της πιστοποιημένες και υψηλής ποιότητας εκπαιδεύσεις σε συνεργασία με εξιδεικευμένες εταιρείες με τεράστια εμπειρία στον χώρο. Η Energean προάγει με αυτόν τον τρόπο τις συγκεκριμένες αξίες, ενισχύει το επίπεδο γνώσης και εμπειρίας, διασφαλίζει την αναγνώριση κινδύνων και επιτυγχάνει τη δημιουργία μιας κουλτούρας ασφαλείας που αποτελεί, μαζί με την φροντίδα του περιβάλλοντος, το πρώτο ζητούμενο στην βιομηχανία έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων».

Οι συγκεκριμένες πρωτοποριακές εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν πριν και μετά την 28η Απριλίου, ημερομηνία – αναφορά διεθνώς, καθώς κάθε χρόνο τιμάται ως Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία.  

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του 2022, η Energean πραγματοποίησε για τους εργαζόμενους και τους εργολάβους της σχεδόν 14.000 ώρες εκπαίδευσης που αφορούσαν την υγεία και την ασφάλεια και πάνω από 650 ασκήσεις ασφαλείας στις εγκαταστάσεις και τα γραφεία που διατηρεί σε επτά χώρες. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Energean και Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος υπέγραψαν Μνημόνια Συνεργασίας

Τα Μνημόνια Συνεργασίας υπογράφηκαν με το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών καθώς και με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Τεχνολογία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του Τμήματος Χημείας.
ESG

Energean: «Πράσινες» πρωτοβουλίες στους δήμους Παγγαίου και Ζίτσας

Το 2022, η εταιρεία μείωσε κατά 12,7% το αποτύπωμα άνθρακα καθώς και κατά 24,2% την κατανάλωση ενέργειας από μη ανανεώσιμους πόρους. Επιπλέον, αύξησε σχεδόν κατά 100% τα ανακυκλούμενα απορρίμματα και την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση νερού.
ESG

H Energean χορηγός στη διοργάνωση «’Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ...»

Πρόκειται για ένα μουσικό τετραήμερο που θα διαρκέσει από την Παρασκευή 5 Μαΐου έως και την Δευτέρα 8 Μαΐου, στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστούν έργα της ευρωπαϊκής και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.
Energean-OKAK-Renewal
ESG

H Energean στηρίζει τον Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας

Η εταιρεία συνεχίζει ως χορηγός του ΟΚΑΚ για την περίοδο του 2023-2024 με στόχο να συμμετάσχει ο όμιλος με όλο του το αθλητικό δυναμικό στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις τόσο στον ανοικτό όσο και στον κλειστό στίβο.
Energean Power
ESG

Για 2ο συνεχόμενο έτος, η Energean στις πιο Αειφόρες Επιχειρήσεις της χώρας

H Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της εταιρείας στην Ελλάδα, δήλωσε ότι είναι η επιβράβευση της στρατηγικής μας και της συστηματικής μας προσπάθειας στον τομέα των ESG.