ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τρ. Πειραιώς: Σε λειτουργία τα ΑΤΜ που διαθέτουν φωνητική υποστήριξη

Το σύστημα φωνητικής υποστήριξης επιτρέπει την πραγματοποίηση ανάληψης ή/ και αλλαγής του PIN της κάρτας με απλό και εύχρηστο τρόπο, καθώς υποστηρίζει τη δυνατότητα σύνδεσης των ακουστικών του πελάτη στην αντίστοιχη υποδοχή των ΑΤΜ.

Η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε την εγκατάσταση συστήματος φωνητικής υποστήριξης σε περισσότερα από 550 ΑΤΜ του Δικτύου καταστημάτων της, διευκολύνοντας την πραγματοποίηση συγκεκριμένων συναλλαγών από πελάτες με οπτική αναπηρία. Το έργο αυτό έρχεται σε συνέχεια των δράσεων και πρωτοβουλιών της Τράπεζας για την περαιτέρω ενίσχυση της προσβασιμότητας και την παροχή υψηλού επιπέδου τραπεζικής εξυπηρέτησης στα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ). 

Ειδικότερα, το σύστημα φωνητικής υποστήριξης επιτρέπει την πραγματοποίηση ανάληψης ή/ και αλλαγής του PIN της κάρτας με απλό και εύχρηστο τρόπο, καθώς υποστηρίζει τη δυνατότητα σύνδεσης των ακουστικών του πελάτη στην αντίστοιχη υποδοχή των ΑΤΜ. Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση σε γραφή braille πολύ κοντά στο σημείο υποδοχής των ακουστικών, ενώ τα ΑΤΜ που έχουν ενεργοποιημένο το λογισμικό καλύπτουν το σύνολο των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Κουτεντάκης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Retail Βanking, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, «η αξιοποίηση καινοτόμων λύσεων και σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών βοηθάει σημαντικά στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ισότητας και συμπερίληψης όλων των πολιτών, χωρίς αποκλεισμούς, διασφαλίζοντας ισότιμη και ανεμπόδιστη πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλο το φάσμα της τραπεζικής τους εξυπηρέτησης. Ειδικά για τους πελάτες με οπτική αναπηρία, η εγκατάσταση του συστήματος φωνητικής υποστήριξης θα αναβαθμίσει το επίπεδο εξυπηρέτησής τους και θα απλουστεύσει σημαντικά την τραπεζική τους καθημερινότητα».

Επιπροσθέτως, η Τράπεζα Πειραιώς έχει προχωρήσει στη σταδιακή αντικατάσταση του συνόλου των καρτών με νέες που φέρουν σύστημα γραφής braille, με στόχο να ενισχυθεί η κοινωνική συμπερίληψη των ατόμων με οπτική αναπηρία, καθώς το μήνυμα διαχέεται σε όλους τους πελάτες της Τράπεζας. Ενδεικτικά, το 2022 εκδόθηκαν πάνω από 1 εκατ. χρεωστικές κάρτες με γραφή braille και σχεδόν 200.000 πιστωτικές.

Η συνεχής αναβάθμιση της τραπεζικής εξυπηρέτησης των ΑμεΑ αποτελεί σταθερή δέσμευση της Τράπεζας και διευρύνει περαιτέρω το πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεων που υλοποιεί υπηρετώντας την αξία της κοινωνικής συμπερίληψης, με στόχο τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων. Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL που υποστηρίζει την κοινωνική ισότητα μέσα από την εξάλειψη κοινωνικών διακρίσεων, αποκλεισμών και έμφυλων στερεοτύπων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες προσβασιμότητας που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς στα ΑμεΑ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.piraeusbank.gr/el/Idiwtes/Kanalia-Eksypiretisis/upiresies-prosvasimotitas-gia-amea

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Τρ. Πειραιώς: Στήριξη σε μαθητές και μαθήτριες δυσπρόσιτων περιοχών

Η δράση «TeenSkills», που υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, περιλαμβάνει δραστηριότητες βιωματικής μάθησης και εξοικείωση με ψηφιακά εργαλεία.
ESG

Τρ. Πειραιώς: Mε νέες εκπαιδεύσεις ο 10ος κύκλος του Project Future

Το πρόγραμμα συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και περιλαμβάνει σε κάθε κύκλο νέες εκπαιδεύσεις και masterclasses που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και βελτιώνουν τις δεξιότητες όσων συμμετέχουν. 
ESG

Τρ. Πειραιώς: Στηρίζει τους αγρότες απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Η τράπεζα βαθιά ευαισθητοποιημένη στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής θέλει να αναδείξει κρίσιμες πτυχές του προβλήματος και δημιούργησε μια σειρά ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει το πως επηρεάζεται η αγροτική παραγωγή.
ESG

Τρ.Πειραιώς: Αναδείχθηκε ως Cloud Company of the Year

Οι βραβεύσεις αυτές αποδεικνύουν τη δέσμευση της τράπεζας για συνεχή ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών καθώς σκοπεύει να ενισχύσει τη θέση της ως ένας χρηματοοικονομικός οργανισμός νέας γενιάς, που τροφοδοτείται από τεχνολογία αιχμής cloud.
ESG

«BRAVE IN - Επιστροφή στην Παραγωγικότητα» από Τρ. Πειραιώς και ΕΛΕΠΑΠ

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση, η επαγγελματική κατάρτιση και  αποκατάσταση νέων μετά από εγκεφαλική βλάβη, καθώς και η συνεργασία με εργοδότες για την αποτελεσματική εργασιακή προσαρμογή τους.