ΓΔ: 1191.77 -1.45% Τζίρος: 51.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο Πρόεδρος ΔΣ Εθνικής Τράπεζας και ΔΣ ΜΙΕΤ κ. Γκίκας Χαρδούβελης, ο νέος Διευθυντής ΜΙΕΤ κ. Κωστής Κωστής και η μεταβατική Διευθύντρια ΜΙΕΤ κ. Ασπασία Λούβη.

Εθνική Τράπεζα: Ο Κωστής Κωστής είναι ο νέος διευθυντής του ΜΙΕΤ

Ο κ. Κωστής πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΜΙΕΤ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας και του Δ.Σ. του ΜΙΕΤ κ. Γκίκα Χαρδούβελη.

Τη διεύθυνση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας αναλαμβάνει ο συγγραφέας και καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωστής Κωστής.

Ο κ. Κωστής πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΜΙΕΤ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας και του Δ.Σ. του ΜΙΕΤ κ. Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην οδό Θουκιδίδου, τους υποδέχθηκε η μέχρι σήμερα μεταβατική Διευθύντρια του Ιδρύματος κ. Ασπασία Λούβη

Ο νέος διευθυντής του ΜΙΕΤ κ. Κωστής Κωστής, δήλωσε: «Είναι μεγάλη η τιμή που μού έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΙΕΤ να με εκλέξει νέο Διευθυντή του. Υπό τη διεύθυνση σημαντικών προσωπικοτήτων, το Ίδρυμα έχει συμβάλλει στα 60 σχεδόν χρόνια της ιστορίας του στη διαμόρφωση βασικών πολιτιστικών σταθερών της χώρας μας. Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή το Ίδρυμα να ενισχύσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο και την παρουσία του στην ελληνική πολιτισμική πραγματικότητα και να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις ενός κόσμου που αλλάζει ταχύτατα».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας και του Δ.Σ. του ΜΙΕΤ κ. Γκίκας Χαρδούβελης, τόνισε: «Το ΜΙΕΤ σήμερα αλλάζει σελίδα. Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τον κ. Κωστή. Είμαστε βέβαιοι ότι με τις γνώσεις και την εκτενή εμπειρία του, θα οδηγήσει το ΜΙΕΤ στη νέα εποχή. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Εθνικής Τράπεζας, θα πράξει ότι απαιτείται, για να στηρίξει το έργο του. Παράλληλα, , θέλω εκ μέρους όλου του Δ.Σ. του ΜΙΕΤ, να ευχαριστήσω την κ. Λούβη για τη μέγιστη συμβολή της στον εκσυγχρονισμό του ΜΙΕΤ, στις δύσκολες συνθήκες της τελευταίας περιόδου. Το εκσυγχρονισμένο πλέον ΜΙΕΤ, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής, διευρύνει το κοινό του και συνεχίζει να στηρίζει και να αναδεικνύει τον ελληνικό  πολιτισμό, τα ελληνικά γράμματα, την παιδεία και την έρευνα». 

Ο Κώστας Κωστής σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια στην Ecole des hautes etudes en sciences sociales στο Παρίσι, όπου υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή. Στη συνέχεια δίδαξε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και από το 2000 είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ιδίου πανεπιστημίου. Κατά το διάστημα 2006-2009 κατείχε την Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών στην Ecole des hautes etudes en sciences sociales στο Παρίσι, ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε Σύμβουλος Διοίκησης Alpha Bank. Είναι συγγραφέας πολυάριθμων εργασιών στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Εθνική: Υποβολή προτάσεων στον 14ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη και η επιβράβευση πρωτότυπων ιδεών, ερευνητικών αποτελεσμάτων, επιχειρηματικών σχεδίων και εταιρειών, που συμβάλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων και εφαρμογών.
ESG

Εθνική Τράπεζα: Στηρίζει την έκδοση της 5ης Ενεργειακής Βίβλου

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Π. Μυλωνάς τόνισε πως η στήριξη στην έκδοση αντανακλά την προσήλωση της Εθνικής στον κλάδο ως η «Τράπεζα της Ενέργειας». Πάνω από 3,6 δισ. ευρώ και φτάνει στα 5 δισ. η χρηματοδότηση της τράπεζας σε ενεργειακά έργα.
ESG

Εθνική: Στηρίζει την Ελευσίνα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Το επίκεντρο των εορταστικών της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας εκδηλώσεων είναι ο χώρος του παλαιού Ελαιουργείο ΒΟΤΡΥΣ  καθώς και τα κτίρια των ιστορικών αυτών πρώην παραγωγικών μονάδων, όλα πρώην ιδιοκτησίας της ΕΤΕ. 
ESG

Εθνική Τράπεζα: Νικήτρια η iDNA Genomics στη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Η iDNA Genomics που αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» έχει αναπτύξει πρωτότυπες γενετικές αναλύσεις και δραστηριοποιείται στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο χώρο της Ιατρικής Ακριβείας και Γονιδιωματικής Ανάλυσης (DNA Test).