ΓΔ: 1191.77 -1.45% Τζίρος: 51.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank
Φωτο: Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank

Φ. Καραβίας: H Eurobank στην προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας σε επιστολή του προς τους εργαζομένους, σημείωσε πως η Eurobank έχει βρεθεί στο πλευρό των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές με κινήσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους.

Για τη Eurobank η απάντηση σε έκτακτες συνθήκες δεν είναι η εξαίρεση. Αντίθετα, είναι η σταθερή της πρακτική, αυτή που επιβάλλουν οι αξίες και η παράδοση του Οργανισμού. Όποτε χρειάζεται, για την οικονομία διαθέτει όλους τους αναγκαίους πόρους και για τις κοινωνικές δράσεις είμαστε πάντοτε παρόντες στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίωνας Καραβίας σε επιστολή του προς το προσωπικό της Τράπεζας με αφορμή την καταστροφή από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

«Η σκέψη μας πηγαίνει πρώτα από όλα σε εκείνους που χάθηκαν και τις οικογένειές τους. Τίποτα δεν είναι συγκρίσιμο με την ανθρώπινη απώλεια. Εξαιρετικά δύσκολες, όμως, είναι αυτές οι ημέρες και για εκείνους που είδαν τα σπίτια τους να γκρεμίζονται, τις οικογένειές τους να βρίσκονται ξαφνικά χωρίς στέγη, τις περιουσίες τους να χάνονται, για τους αγρότες που είδαν τη γη τους να βυθίζεται, για τους κτηνοτρόφους που έχασαν τα ζώα τους, για τους επιχειρηματίες που είδαν κόπους και επενδύσεις ετών να καταστρέφονται από τη μια μέρα στην άλλη. Και, βέβαια, δεν ξεχνούμε και τους συναδέλφους μας στις πληγείσες περιοχές που βιώνουν άμεσα τις συνέπειες, οι οποίες εκτείνονται σε όλη την κοινωνία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλίας», αναφέρει ο κ.Καραβίας.

«Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες προχώρησαν σε μια δωρεά μεγάλης κλίμακας, συνολικού ύψους 50.000.000 ευρώ για την ανορθωτική προσπάθεια στη Θεσσαλία. Η Eurobank συμμετέχει με 12.500.000 ευρώ στη δωρεά αυτή, η οποία προορίζεται για έργα σε βασικές και απαραίτητες υποδομές, είτε για την αποκατάσταση είτε για το σχεδιασμό και την εκτέλεσή τους. Πιστεύουμε, όπως σημείωσε και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ότι είναι μια πρωτοβουλία ουσίας, το ύψος της οποίας υπαγόρευσε η έκταση των ζημιών στη Θεσσαλία. Παράλληλα, η Τράπεζα συμμετέχει στα μέτρα πρώτης ανακούφισης των πληγέντων, όπως κάνουμε σε κάθε μείζονα έκτακτη περίσταση, με αναστολή των πληρωμών για ενήμερα δάνεια και των μέτρων είσπραξης για τα καθυστερούμενα. Ιδιαίτερη ευθύνη έχουμε απέναντι στους πελάτες μας. Στη Ρόδο, στον Έβρο, στη Θεσσαλία, όποτε χρειάστηκε, βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους, με διακριτικότητα και αποτελεσματικότητα. Στηρίζουμε ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις των περιοχών που πλήττονται, με συγκεκριμένες κινήσεις, προσαρμοσμένες κάθε φορά στις ανάγκες τους, γιατί πρώτο μέλημά μας είναι η αποκατάσταση του οικονομικού ιστού, γιατί χωρίς άμεσες παρεμβάσεις η βλάβη για τον κάθε τόπο πολλαπλασιάζεται σε βάθος χρόνου», επισημαίνει επίσης.

Ο κ. Καραβίας στην επιστολή του αναφέρεται επιγραμματικά σε όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει λάβει στη διάρκεια των τελευταίων ετών σε έκτακτες συνθήκες, επισημαίνοντας επίσης ότι η τράπεζα δίνει σταθερή έμφαση και στις μακροπρόθεσμες προκλήσεις, όπως κατεξοχήν μέσα από τη μεγάλη, πολυετή πρωτοβουλία της για την ανάδειξη του Δημογραφικού.

«Έχουμε πλήρη αίσθηση της ευθύνης και του ρόλου μας στην κοινωνία, αίσθηση των προσδοκιών που έχουν από εμάς οι πολίτες. Πιστεύω ότι η Τράπεζα και οι άνθρωποί της το απέδειξαν όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, γεμάτα από απρόβλεπτες και ακραίες δυσκολίες. Ελπίζω το μέλλον να επιφυλάσσει λιγότερες έκτακτες περιστάσεις για τη χώρα μας, λιγότερες δοκιμασίες για τόπους και ανθρώπους, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αν όμως χρειαστεί, η Eurobank και οι άνθρωποί της θα είμαστε πάντοτε έτοιμοι να βοηθήσουμε», αναφέρει ο Φωκίωνας Καραβίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

eurobank, trapezes, Ioannou
ESG

Σ. Ιωάννου: Τα πέντε «συστατικά» για ένα ιδανικό διοικητικό συμβούλιο

Σε ομιλία του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, υπογράμμισε ότι αυτά τα βασικά συστατικά είναι «όραμα, επικοινωνία, προσαρμοστικότητα, σύνθεση και αποφασιστικότητα και ήθος και λογοδοσία».