ΓΔ: 1402.48 -0.67% Τζίρος: 50.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:47:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τρ. Πειραιώς: Νέος κύκλος δράσεων του προγράμματος EQUALL

Οι δράσεις στοχεύουν να συμβάλλουν στην ισότητα των φύλων, την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων, την υποστήριξη των νέων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει την έναρξη των νέων κύκλων για τις δράσεις Women Founders and Makers, Women Βack to Work, Women in Agriculture και Profession has no Gender που εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL

Το πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας EQUALL, δημιουργήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς τον Μάρτιο 2022 και περιλαμβάνει δράσεις για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων. Ειδικότερα, οι δράσεις στοχεύουν να συμβάλλουν στην ισότητα των φύλων, την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων, την υποστήριξη των νέων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Παράλληλα, αποτυπώνουν τη συνεπή δέσμευση της Τράπεζας να συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας για βιώσιμη ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία. 

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στον 4ο κύκλο των δράσεων Women Founders and Makers και Women Βack to Work και στον 3ο κύκλο του Women in Agriculture, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τους 100mentors, ξεκινούν στις 25 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου 2023. Επιπρόσθετα, η δράση Profession has no Gender, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το The Tipping Point, συνεχίζεται και για τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες δράσεις του EQUALL συμβάλλουν στην Ισότητα των Φύλων και έχουν ως εξής: 

Women Founders and Makers

Απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που έχουν δημιουργήσει ή επιθυμούν να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα και αναζητούν σχετική επιμόρφωση και εξειδικευμένη υποστήριξη.

Το πρόγραμμα είναι τρίμηνης διάρκειας και αποτελείται από δύο σκέλη: 

α) Επιμόρφωση (training) συνολικής διάρκειας 38 ωρών, η οποία χωρίζεται σε 5 ενότητες, διαμορφωμένες από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας AHEAD – Alba Hub for Entrepreneurship and Development του Alba Graduate Business School, The American College of Greece και 

β) Mentoring και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων, ειδικά σχεδιασμένο από την ομάδα των 100mentors για την ανάπτυξη των οριζόντιων δεξιοτήτων των συμμετεχουσών, την προσωποποιημένη καθοδήγηση και την εμβάθυνση των γνώσεών τους, τόσο μέσω της επικοινωνίας τους με έμπειρους μέντορες που εκπροσωπούν κορυφαίες επιχειρήσεις, όσο και με μηχανές παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (GenAI), που έχουν εισέλθει δυναμικά στη ζωή μας.
Επιπρόσθετα, με γνώμονα την προώθηση της ισότιμης πρόσβασης των γυναικών στην επιχειρηματική δραστηριότητα, η Τράπεζα προσφέρει το «Πειραιώς EQUALL 360°», μία ολοκληρωμένη πρόταση προϊόντων και υπηρεσιών, με ειδική τιμολόγηση και προνόμια, αποκλειστικά για γυναίκες επιχειρηματίες.

Women Back to Work

Απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που επιθυμούν να επιστρέψουν δυναμικά στην αγορά εργασίας, είναι τρίμηνης διάρκειας και αποτελείται από δύο σκέλη: 

α) Επιμόρφωση (training) συνολικής διάρκειας 32 ωρών, η οποία χωρίζεται σε 4 ενότητες, διαμορφωμένες ειδικά από το Alba Graduate Business School, The American College of Greece και

β) Μentoring και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων, ειδικά σχεδιασμένο από την ομάδα των 100mentors για την ανάπτυξη των οριζόντιων δεξιοτήτων των συμμετεχουσών, την προσωποποιημένη καθοδήγηση και την εμβάθυνση των γνώσεών τους, τόσο μέσω της επικοινωνίας τους με έμπειρους και εξειδικευμένους μέντορες που εκπροσωπούν κορυφαίες επιχειρήσεις, όσο και με μηχανές παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (GenAI).

Women in Agriculture

Απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που διατηρούν επιχείρηση ή σκοπεύουν να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση στον αγροτικό τομέα. Υλοποιείται σε συνεργασία με τους 100mentors, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece.

Το πρόγραμμα είναι τρίμηνης διάρκειας και αποτελείται από δύο σκέλη:

α) Eπιμόρφωση (training) και βιωματική μάθηση, συνολικής διάρκειας 12-14 ωρών, από καθηγητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Alba Graduate Business School, The American College of Greece. Οι θεματικές που θα καλυφθούν αφορούν την ψηφιοποίηση του αγρού, θέματα επιχειρηματικότητας και τη μετάβαση προς την πράσινη γεωργία. Επιπλέον, θα διεξαχθεί και τομεακή επιμόρφωση με θεματολογία ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τον τομέα δραστηριότητας των  συμμετεχουσών (4-6 ώρες). Στo πλαίσιo της επιμόρφωσης, θα πραγματοποιηθούν επίσης ζωντανές συνεδρίες (βιωματική μάθηση) με αγρότισσες/αγρότες που θα παρουσιάσουν βέλτιστες πρακτικές της καλλιέργειας/επιχείρησής τους σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

β) Mentoring και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων, ίσης διάρκειας με την επιμόρφωση, ειδικά σχεδιασμένο από την ομάδα των 100mentors για την ανάπτυξη των οριζόντιων δεξιοτήτων (soft skills) των συμμετεχουσών, την προσωποποιημένη καθοδήγηση και την εμβάθυνση των γνώσεών τους, τόσο  μέσω της επικοινωνίας τους με έμπειρους μέντορες, καθηγητές και έμπειρους επαγγελματίες στον αγροδιατροφικό τομέα, όσο και με μηχανές παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (GenAI).

Profession has no Gender

Και για τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024, συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Profession has no Gender που απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες δημόσιων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων ανά την Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει τη νέα γενιά όσον αφορά στην επιλογή επαγγέλματος και να καταρρίψει τα κοινωνικά στερεότυπα που αναπαράγονται και λειτουργούν ως τροχοπέδη στις επιλογές των νέων για το επάγγελμα που επιθυμούν να ακολουθήσουν. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές και οι μαθήτριες  διασυνδέονται με μέντορες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται σε επαγγέλματα που είναι στερεοτυπικά συνυφασμένα με το διαφορετικό φύλο. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Τρ. Πειραιώς και Οδύσσεια υλοποιούν τον 2ο κύκλο του «SKILLS 4 ALL»

Η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με την Οδύσσεια, επενδύει σε εκπαιδεύσεις που αφορούν στον τουριστικό και τον κατασκευαστικό κλάδο, τομείς δηλαδή όπου παρατηρείται αυξημένη ζήτηση σε ανθρώπινο δυναμικό.
ESG

Τρ. Πειραιώς: Στο Παγκόσμιο Φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες

Η Πειραιώς αποτέλεσε τον μοναδικό οργανισμό του ιδιωτικού τομέα από την Ελλάδα, που προσκλήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο φόρουμ που προσκλήθηκαν περισσότερες από 100 εταιρείες κολοσσοί όπως η Google, η Microsoft, η Meta και η Sony.
ESG

Τρ. Πειραιώς: Στήριξη σε μαθητές και μαθήτριες δυσπρόσιτων περιοχών

Η δράση «TeenSkills», που υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, περιλαμβάνει δραστηριότητες βιωματικής μάθησης και εξοικείωση με ψηφιακά εργαλεία.
ESG

Τρ. Πειραιώς: Mε νέες εκπαιδεύσεις ο 10ος κύκλος του Project Future

Το πρόγραμμα συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και περιλαμβάνει σε κάθε κύκλο νέες εκπαιδεύσεις και masterclasses που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και βελτιώνουν τις δεξιότητες όσων συμμετέχουν. 
ESG

Τρ. Πειραιώς: Σε λειτουργία τα ΑΤΜ που διαθέτουν φωνητική υποστήριξη

Το σύστημα φωνητικής υποστήριξης επιτρέπει την πραγματοποίηση ανάληψης ή/ και αλλαγής του PIN της κάρτας με απλό και εύχρηστο τρόπο, καθώς υποστηρίζει τη δυνατότητα σύνδεσης των ακουστικών του πελάτη στην αντίστοιχη υποδοχή των ΑΤΜ.
ESG

Τρ. Πειραιώς: Στηρίζει τους αγρότες απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Η τράπεζα βαθιά ευαισθητοποιημένη στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής θέλει να αναδείξει κρίσιμες πτυχές του προβλήματος και δημιούργησε μια σειρά ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει το πως επηρεάζεται η αγροτική παραγωγή.