Φωτο: ΑΠΕ

Νέο κρούσμα κοροναϊού στη Βρετανία

Ακόμη ένα άτομο στη Βρετανία, το τέταρτο βρέθηκε θετικό στον κινεζικό κοροναϊό ενώ προσβλήθηκε από άλλον Βρετανό ασθενή στην Γαλλία σύμφωνα με τις ιατρικές υπηρεσίες της χώρας.

Νέα κρούσματα εμφάνισης του νέου κοροναϊού στη Βρετανία καθώς ένα τέταρτο άτομο εντοπίστηκε θετικό στο νέο ιό, ενώ προσβλήθηκε από έναν άλλο Βρετανό ασθενή στην Γαλλία που είχε διαγνωστεί προηγούμενα να νοσεί από τον ιό, σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου για τις ιατρικές υπηρεσίες στην Βρετανία.

«Ο ασθενής έχει μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο στο νοσοκομείο (The Royal Free Hospital), ενώ τώρα εφαρμόζουμε ισχυρά μέτρα ελέγχου των μολύνσεων, για να προλάβουμε κάθε πιθανή εξάπλωση του ιού», δήλωσε ο επιδημιολόγος Κρις Ουίτι υπεύθυνος για τις ιατρικές υπηρεσίες στην Βρετανία.

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός ανέρχεται σε 811 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 89 ασθενείς υπέκυψαν το Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική επιτροπή υγείας. Τα θύματα ξεπέρασαν τον αριθμό των νεκρών που καταγράφηκαν παγκοσμίως από τον SARS την περίοδο 2002-2003.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, κατεγράφησαν επιπλέον 81 θάνατοι. Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, κατεγράφησαν 2.656 νέα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η καραντίνα για τις αφίξεις στη Βρετανία θα επανεξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες

Μέχρι στιγμής, κάθε τρεις εβδομάδες επανεξετάζονται οι περιορισμοί του lockdown εξαιτίας του κορονοϊού, με βάση τα νέα δεδομένα από την ειδική επιστημονική επιτροπή που συμβουλεύει την κυβέρνηση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Βρετανίας για το μεταναστευτικό

Το σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την καταπολέμηση των δικτύων των παράνομων διακινητών μέσω της περαιτέρω ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των αρχών αστυνόμευσης και δικαιοσύνης των δύο χωρών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από τον Δήμο Αθηναίων

Ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδέχθηκε σχετική πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα και πάλι Αθήνα», του Γιώργου Βουλγαράκη. Το κείμενο της σχετικής επιστολής θα εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση.