ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αυτό είναι το σήμα της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το Μάιο ως το Νοέμβριο του 2020, με θέμα τον εορτασμό των 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το σήμα της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ανάρτησή του στο twitter.

«Στο επίκεντρο βρίσκονται η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο άνθρωπος», σχολίασε στην ανάρτηση του ο κ. Βαρβιτσιώτης, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτη Καλδή, τους καθηγητές και τους φοιτητές γραφιστικών τεχνών που μετείχαν στον διαγωνισμό.

Η Ελλάδα αναλαμβάνει την επόμενη προεδρία της επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το Μάιο έως το Νοέμβριο του 2020, η οποία θα έχει ως κεντρικό θέμα τον εορτασμό των 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

https://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1226850316441747456?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1226850316441747456&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.capital.gr%2Fpolitiki%2F3410047%2Fo-m-barbitsiotis-parousiase-to-sima-tis-ellinikis-proedrias-tou-sumbouliou-tis-europis

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανταλλαγή δεδομένων Υγείας εντός της ΕΕ

Με τον Eυρωπαϊκό Xώρο Δεδομένων Υγείας οι πολίτες θα έχουν ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα υγείας, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στη χώρα καταγωγής τους ή σε άλλο κράτος μέλος.
businessdaily-Agrotes-Bruxxels
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ασφυξία οι αγρότες της Ευρώπης: Γιατί βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους

Μελέτη του ερευνητικού οργανισμού διαΝΕΟσις, δημοσιεύθηκε με τίτλο «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική για τις κινητοποιήσεις των αγροτών σε ΕΕ και Ελλάδα; Μία πρώτη αποτίμηση του αγροτικού ζητήματος».
digital transformation-texnologia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΕΒ: Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη βελτίωση στο δείκτη ψηφιακής ωριμότητας

Οι ψηφιακές επιδόσεις της Ελλάδας βελτιώθηκαν κατά 56%, έναντι 30% στο σύνολο της ΕΕ, κάτι που - όπως αναφέρει ο ΣΕΒ - σημαίνει ότι η χώρα κατάφερε να ξεπεράσει τις ευρωπαϊκές ταχύτητες.