ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Μειώνεται στο 6% ο ΦΠΑ σε διαγνωστικά φάρμακα για δυσίατα νοσήματα

Με πρωτοβουλία του υπ. Οικονομικών μειώνεται στο 6% ο ΦΠΑ για τα διαγνωστικά ραδιοφάρμακα και τις υπηρεσίες ακτινοθεραπειών που διενεργούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα.

Τροπολογία κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υπαγωγή των διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων και των υπηρεσιών ακτινοθεραπειών που διενεργούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, μεταξύ των οποίων οι καρκινοπαθείς, στον υπερ-μειωμένο συντελεστή 6%.

Την εξέλιξη αυτή σχολίασε, με δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος τόνισε ότι με τη νομοθετική πρωτοβουλία αυτή, μειώνεται το κόστος που επιβαρύνονται οι ασθενείς, αλλά και η συνολική φαρμακευτική δαπάνη.

Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα:

«Το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, αναλαμβάνει συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία.

Προχωρά στην υπαγωγή των διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων και των υπηρεσιών ακτινοθεραπειών που διενεργούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, μεταξύ των οποίων οι καρκινοπαθείς, στον υπερ-μειωμένο συντελεστή 6%.

Μέχρι σήμερα, τα ανωτέρω αγαθά και υπηρεσίες υπάγονταν στους συντελεστές 24% και 13%.

Με αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία, μειώνεται το κόστος που επιβαρύνονται οι ασθενείς, αλλά και η συνολική φαρμακευτική δαπάνη.

Είμαστε, σταθερά, δίπλα στους πολίτες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ