ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Marinakis-Pavlos
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Π. Μαρινάκης: Έρχονται παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακριβείας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως από την 1η Μαρτίου θα υπάρξουν παρεμβάσεις για την τιμή του βρεφικού γάλακτος και άλλες με στόχο την στήριξη των πολιτών.

Με το θέμα της ακρίβειας να απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, υπογράμμισε πως θα υπάρξουν παρεμβάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης με στόχο την ανακούφιση των πολιτών.

Για το ζήτημα της ακρίβειας ο κ. Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, αναφέρθηκε στις στοχευμένες παρεμβάσεις όπως η μόνιμη μείωση τιμής, καλάθι νοικοκυριού, αυτές που ξεκινούν από 1η Μαρτίου, για το βρεφικό γάλα, την παρέμβαση από το χωράφι στο ράφι.

«Αυτά, λοιπόν, περιμένουμε να δούμε πώς θα αποδώσουν. Το καλάθι του νοικοκυριού απέδωσε σε έναν βαθμό, συνεχίζει και εφαρμόζεται. Η μόνιμη μείωση τιμής απέδωσε σε έναν άλλον βαθμό. Όλα αυτά είναι τα προσωρινά μέτρα, όπως είναι και η προσωρινή στήριξη με κάποια επιδόματα όπως έγινε τον Δεκέμβριο η στήριξη για τις πιο ευπαθείς ομάδες με πάνω από 700 εκατ. ευρώ» επισήμανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών είπε: «όταν διαπραγματεύτηκε το 2019, 2020, 2021 την νέα ΚΑΠ η κυβέρνηση, κατάφερε, ενώ μειώθηκε το ποσό που πήραν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, μέχρι και 20%, όπως η Γαλλία, όπως η Γερμανία, πολύ μεγάλες χώρες. Στην Ελλάδα δεν μειώθηκε, ήταν 19,3 δισεκατομμύρια, παρέμεινε 19,3 δισεκατομμύρια. 'Αρα, ενώ μειώθηκε συνολικά - και μειώθηκε σε πολύ μεγάλες χώρες - η Ελλάδα κατάφερε, με τη διαπραγμάτευση που έκανε, τα ίδια λεφτά τα οποία είχε πάρει στην προηγούμενη ΚΑΠ, 19,3 δισεκατομμύρια, τα ίδια λεφτά να πάρει και στην τελευταία ΚΑΠ».

«Με πρωτοβουλία, της Ελλάδας συστήθηκε η ΕUMED-9, οι εννιά χώρες του Νότου, με δικές μας ενέργειες, μέσα και στο ευρωκοινοβούλιο και στην Ευρώπη, για να υπάρχουν μεγαλύτερες εκτάσεις καλλιεργήσιμες από τους αγρότες, μικρότερες εκτάσεις αγρανάπαυσης και βέβαια, πολύ περισσότερα χρήματα» συμπλήρωσε.

Επιπλέον είπε ότι στον προϋπολογισμό που θα συνταχθεί στο τέλος της χρονιάς για το 2025, θα επαναφέρει η κυβέρνηση έναν δικαιότερο, με μόνιμα χαρακτηριστικά, τρόπο επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, θα καθιερώσει έναν μηχανισμό για το ρεύμα που θα τους φτάνει στο όριο του κόστους, κάτω από δέκα λεπτά την κιλοβατώρα. «Και βέβαια, θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε όλα όσα έχουμε ανακοινώσει για τις αποζημιώσεις κατά του «Ντάνιελ», για τις αποζημιώσεις συνολικά των αγροτών» είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερωτήματα για τον φόνο της 28χρονης, διερεύνηση υπόσχεται η κυβέρνηση

Ήταν διαθέσιμο περιπολικό στους Αγίους Αναργύρους πριν τη δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της, λέει η εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Διερεύνηση πιθανών ευθυνών αστυνομικών υπόσχονται Μαρινάκης, Χρυσοχοΐδης.
businessdaily-Thalassina-Sarakosti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μειωμένες κατά 1-2 ευρώ οι τιμές στα θαλασσινά για την Καθαρά Δευτέρα

Ο πρόεδρος της Ιχθυαγοράς Βαρβακείου, Β. Σίμος τόνισε «θα φτιάξουμε το καλάθι της Σαρακοστής, αλλά έτσι κι αλλιώς υπάρχει καλάθι 6-7 προϊόντων με θαλασσινά που έχουν μείωση της τάξης 1-2 ευρώ».
businessdaily-Melissokomoi-Syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με κυψέλες και καπνιστήρια έξω από τη Βουλή οι μελισσοκόμοι διαμαρτύρονται

Με τα φορτηγά τους, τα μελίσσια τους και τα καπνιστήρια τους οι μελισσοκόμοι διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος, θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη.
businessdaily-Agrotes-Syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφουν στα μπλόκα τα τρακτέρ μετά την ολονυχτία στο Σύνταγμα

Αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.