Φώτο: ΑΠΕ

Διαμαρτυρία στην Κοζάνη για τις οφειλές της ΛΑΡΚΟ

Ιδιοκτήτες φορτηγών και χειριστές μηχανημάτων στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια, παρέταξαν 100 φορτηγά κατά μήκος του δρόμου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε εκκαθάριση την εταιρεία και ζητώντας να τους πληρωθούν οφειλές 5 εκατ. ευρώ.

Επαγγελματίες ιδιοκτήτες φορτηγών και σκαπτικών μηχανημάτων, εργαζόμενοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σερβίων, απέκλεισαν τη γέφυρα Σερβίων, αποκόπτοντας για 20 λεπτά την κίνηση των οχημάτων στον οδικό άξονα Κοζάνης- Λάρισας.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και εργαζόμενοι χειριστές μηχανημάτων στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια, παρέταξαν 100 φορτηγά κατά μήκος του δρόμου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε εκκαθάριση την εταιρεία και ζητώντας να τους πληρωθούν υπηρεσίες που παρασχέθηκαν τους τελευταίους πέντε μήνες, ύψους 5 εκατ. ευρώ.

«Η εταιρεία μας οφείλει χρήματα, παρείχαμε υπηρεσίες χωρίς να πληρωνόμαστε τους τελευταίους 5 μήνες και έτσι όπως λειτουργεί η εκκαθάριση και ο πτωχευτικός κώδικας τα χρήματά μας δεν είναι διασφαλισμένα, ότι στο τέλος θα τα πάρουμε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής αγώνα και ιδιοκτήτης επιχείρησης που παρέχει υπηρεσίες στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ, Λουκάς Ζαρογιάννης.

Στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ εξορύσσεται λιγνίτης που διοχετεύεται στα εργοστάσια της ΔΕΗ, απασχολεί 12 μόνιμους εργαζομένους και άλλα 120 άτομα ως χειριστές μηχανημάτων σε εργολάβους ή ιδιώτες που έχουν αναλάβει το μεταφορικό έργο του μεταλλεύματος στη ΔΕΗ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, με επικεφαλής τον δήμαρχο Σερβίων Χρήστο Ελευθερίου, ο οποίος δήλωσε πως «η απόφαση της εκκαθάρισης της εταιρείας τραυματίζει τη μικρή κοινωνία των Σερβίων, που στήριξε σημαντικό μέρος της οικονομίας της στην εξορυκτική δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ». Η κινητοποίηση διήρκησε συνολικά δύο ώρες και αμέσως μετά τα φορτηγά απομακρύνθηκαν από τη γέφυρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγικό θάνατο βρήκε 55χρονος εργάτης στη ΛΑΡΚΟ

Νεκρός από έκρηξη στο έργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ σήμερα 55χρόνος εργάτης πατέρας τριών παιδιών. Στον ίδιο χώρο συνέβη ατύχημα και το πρωί της Δευτέρας όταν κόπηκε ένα συρματόσχοινο που μεταφέρει φορτωμένο τον κάδο του μεταλλεύματος.