ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις Κούγια κατά του Στ. Κασσελάκη

Ζητάται να ερευνηθεί αν οι δηλώσεις του δικηγόρου παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη με χαρακτηρισμούς για τη σεξουαλική συμπεριφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου απέστειλε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο ζητώντας να ερευνηθεί αν οι δηλώσεις Κούγια παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Στη δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το τι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντολή εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για έρευνα για τη «Μαφία της Μυκόνου»

Ζητά έρευνα από το Οργανωμένο Έγκλημα για Μύκονο, άλλα νησιά, Αττική και Θεσσαλονίκη. Έμφαση στις έρευνες για εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο χώρο των ακινήτων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ανθρωποκτονίες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρειος Πάγος: Δύο άτομα κλήθηκαν ως ύποπτοι για την υπόθεση των υποκλοπών

Τα ονόματά τους, δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Πάντως, αναφέρεται ότι ανάμεσα στους κληθέντες δεν είναι ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος κλήθηκε ήδη και κατέθεσε χθες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολύθηκαν 4 δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, έως σήμερα που συνέχισε την ίδια τακτική η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, έχουν απολυθεί συνολικά 32 δικαστές και εισαγγελείς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία Εφετών για την απόφαση για το Μάτι

Η έφεση αφορά το σύνολο της απόφασης, δηλαδή για όλους τους αθωωθέντες, επίσης αφορά στις ποινές, τα ελαφρυντικά τα οποία αναγνωρίστηκαν στους 6 καταδικασθέντες, αλλά και τη μετατροπή της ποινής τους.