ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Φώτο: Shutterstock

Ζεύγη τουρκικών F-16 πέταξαν πάνω από 5 ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.  

Μέσα σε 10 λεπτά, 2 τουρκικά αεροσκάφη που είχαν εισέλθει στο FIR  Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι- για δεύτερη φορά σήμερα- τους Λειψούς- δύο φορές-, τους Αρκιούς και το Κουνέλι -νοτίως του Αγαθονησίου- ενώ 13 λεπτά αργότερα ζεύγος τουρκικών F-16  πέταξε πάνω από την Παναγιά.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τα 2 τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από:

  • Το Φαρμακονήσι στα 22.000 πόδια, στις 15:44 μ.μ.,
  • Τους Λειψούς  στα  26.000 πόδια, τρία λεπτά αργότερα,
  • Τους Αρκιούς  στα 24.000 πόδια, στις 15:50 μ.μ.,
  • Τους Λειψούς, ξανά, στα 24.000 πόδια, ένα λεπτό αργότερα και
  • Το Κουνέλι- νοτίως του Αγαθονησίου, στα 24.500 πόδια , στις 15:54 μ.μ.

Στις 16:07 ζεύγος τουρκικών F-16  που είχε εισέλθει στο FIR  Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, επίσης, πέταξε πάνω από την Παναγιά στα 24.000 πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9:55 το πρωί ζεύγος τουρκικών F-16 που είχε εισέλθει  στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι στα 18.000 πόδια ενώ στις 15:12 το μεσημέρι ζεύγος τουρκικών F-16 που είχε εισέλθει στο FIR  Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, επίσης, πέταξε πάνω από τη Ρω στα 18.000 πόδια.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τοπίο στη Χαλκιδική
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαλκιδική: Ενισχυμένη η παρουσία της στις αγορές Αιγύπτου και Τουρκίας

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής φιλοξένησε τον Οκτώβριο δύο αποστολές τουριστικών πρακτόρων από Αίγυπτο και Τουρκία, προβάλλοντας τη Χαλκιδική και ενισχύοντας τις προοπτικές προσέλκυσης επισκεπτών και νέων συνεργασιών.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Απαγωγή πρώην ηγέτη συμμάχου Άσαντ στον Λίβανο από τουρκικές και συριακές υπηρεσίες

Λιβανέζος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Τουρκοσύρος παραστρατιωτικός Μιχράτς Ουράλ απήχθη στον Λίβανο από συριακές και τουρκικές μυστικές υπηρεσίες χωρίς προειδοποίηση προς τη Βηρυτό, επιβεβαιώνοντας τη σύλληψη που ανακοίνωσε η Δαμασκός.
Σημαίες Αρμενίας Αζερμπαϊτζάν
ΔΙΕΘΝΗ

Αζερμπαϊτζάν: Δίωξη Τούρκου δημοσιογράφου για προτροπή σε πραξικόπημα

Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν άσκησαν δίωξη σε Τούρκο δημοσιογράφο, κατηγορώντας τον για υποκίνηση πραξικοπήματος και θρησκευτικό εξτρεμισμό, μετά την απαγόρευση της μαντίλας στα σχολεία και την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.
Ζαπορίζια πυρηνικός σταθμός
ΔΙΕΘΝΗ

Η Rosatom: Πρώτος αντιδραστήρας στο Άκουγιου Τουρκίας έως τέλος 2024

Η Rosatom ανακοίνωσε πως αναμένει την πρώτη αυτοσυντηρούμενη πυρηνική αντίδραση στον σταθμό Άκουγιου πριν το τέλος του έτους. Το έργο των 20 δισ. δολαρίων έχει καθυστερήσει και η λειτουργία του μετατίθεται πέραν του 2025.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Άστεγος υβρίζει τον Ερντογάν για να φυλακιστεί και να ζήσει

Στη Νότια Τουρκία, άστεγος 66χρονος προσέβαλε τον πρόεδρο Ερντογάν για να φυλακιστεί και να βρει στέγη και τροφή. Συνελήφθη στην Αλάνια για προσβολή κατά του προέδρου, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βήματα για επανεκκίνηση της διασύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου, τι ανησυχεί την Αθήνα

Αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη των ερευνών βυθομετρησης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου. Τα αιτήματα της Nexans, ο ρόλος του υπουργείου Εξωτερικών, οι γαλλικές διαβεβαιώσεις και η Άγκυρα.