ΓΔ: 1448.83 0.95% Τζίρος: 33.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:03:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στην 25η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού

Το κλείσιμο θεάτρων, σινεμά, κέντρων διασκεδάσεως και άλλων χώρων που συγχρωτίζεται το κοινό έχει αποφασίσει η κυβέρνηση με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.

Στην 25η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των χωρών με επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού βρίσκεται η Ελλάδα που έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 117 κρούσματα και έναν νεκρό, με την κυβέρνηση να λαμβάνει άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας.

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση του εκπροσώπου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρη Τσιόδρα κλείνουν θέατρα, σινεμά, γυμναστήρια, κέντρα διασκέδασης, χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και παιδότοποι με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Επίσης ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις συστάσεις του υπουργείου πολιτισμού. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται εστιατόρια και καφετέριες. Όπως αναφέρθηκε από τον κ. Τσιόδρα σημαντικότερο από όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας είναι ο εθελούσιος περιορισμός των ατόμων με συμπτώματα ίωσης.

Την πρώτη δεκάδα αποτελούν η Κίνα (80.814), η Ιταλία (15.113), το Ιράν (10.075), η Νότια Κορέα (9.979), η Ισπανία (3.146), η Γαλλία (2.876), η Γερμανία (2.745), οι ΗΠΑ (1.762), η Ελβετία (868) και η Νορβηγία (800).

Στην κατάταξη με βάση τους θανάτους από τη νόσο, στην κορυφή βρίσκεται η Κίνα (3.177) και ακολουθούν Ιταλία (1.016), Ιράν (429), Ισπανία (86), Ν. Κορέα (67), Γαλλία (61) και ΗΠΑ (41). Σε αναλογία θανάτων/διαγνωσμένων κρουσμάτων (θνητότητα), η Ιταλία έχει το υψηλότερο ποσοστό (6,7%) και ακολουθούν Ιράν (4,25%) και Κίνα (3,93%), ενώ η Ν. Κορέα έχει μόνο 0,8%.

Στην κατάταξη του αριθμού όσων ανάρρωσαν πλήρως, η Κίνα έχει αναφέρει 64.199 ασθενείς, το Ιράν 3.276, η Ιταλία 1.258 και η Ν. Κορέα 510.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία στην Ιταλία για τη διασπορά των μεταλλάξεων του κορονοϊού

Παρά την έκκληση στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους, την οποία απηύθυνε την Παρασκευή το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, κόσμος συνέρρευσε σε δρόμους, πάρκα και παραλίες σε πολλές πόλεις της Ιταλίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι τις 3 Μαΐου παρατείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας η Ιταλία

Πιθανότατα θα υπάρξουν εξαιρέσεις για δυνατότητα επαναλειτουργίας μερικών βιομηχανιών που παραμένουν τώρα κλειστές, μετά το Καθολικό Πάσχα όπως αποκάλυψαν ηγετικά στελέχη των συνδικάτων που συναντήθηκαν με την κυβέρνηση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένορκη διοικητική εξέταση στο «Αττικόν» για το θάνατο του Δημ. Καλλιάνου

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του Δημήτρη, αφήνοντας αιχμές εναντίον γιατρών διότι δεν έβαλαν τον πατέρα του σε ΜΕΘ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γονιμότητα επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με έρευνα

Η καθηγήτρια Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών για την μείωση της γυναικείας γονιμότητας, εξαιτίας τής περιβαλλοντική ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.