ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ploio-limani-anemoi
Shutterstock

Απαγορευτικό απόπλου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και φτάνουν μέχρι τα 9 μποφόρ έχουν προκαλέσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με πολλές γραμμές να είναι κλειστές.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ προκαλούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με πολλά πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια και να ακυρώνονται δρομολόγια ακτοπλοϊκών γραμμών.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο από πλοία κλειστού τύπου. Κλειστή είναι η γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Επίσης, κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Ρίο-Αντίρριο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ploio-limani-anemoi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργίες των ναυτικών θα κρατήσουν δεμένα τα πλοία στα λίμάνια

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας ενώ ζητά την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας και αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
grimaldi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσπάθεια απεγκλωβισμού δυο Ελλήνων από το φλεγόμενο Euroferry Olympia

Στο σημείο όπου είναι σε εξέλιξη το συμβάν βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο, αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς. Έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των επιβατών.
grimaldi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας, γίνεται η περισυλλογή των επιβατών

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Νοσοκομείο της Κέρκυρας εάν χρειαστεί να μεταφερθεί κάποιος επιβάτης του πλοίου ή κάποιο μέλος του πληρώματος ενώ σύμφωνα με αξιωματούχους γίνεται καταμέτρηση των επιβατών και δεν υπάρχου θύματα.