ΓΔ: 2467.5 0.74% Τζίρος: 239.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Αυξήθηκαν στα 464 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσίοδρας ανέφερε πως με βάση τα στοιχεία επιβεβαιώνεται η εκτίμηση πως υπάρχουν στην χώρα μας 2.000 με 3.000 κρούσματα κορονοϊού.

Αυξήθηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα μετά τις δυο μέρες που είχαν επιβραδυνθεί καθώς ανήλθαν σε 46, με τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων να φτάνει πλέον τα 464. Οι νεκροί ανέρχονται πλέον στα 6 άτομα, ενώ τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική.

Όπως ανέφερε στην ενημέρωση του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο λοιμοξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, συνολικά 72 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων νοσηλεύονται είναι τα 68 έτη.

Μέχρι στιγμής 78 άνθρωποι νοσηλεύονται, και 16 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 69 έτη είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας και όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία. Έχουν πάρει εξιτήριο 19 άτομα.

Επίσης ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως με βάσει τα σημερινά στοιχεία δείχνει πως επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της ομάδας της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα πως υπάρχουν στην χώρα αυτή την στιγμή περίπου 2.000-3.000 κρούσματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Στηρίζουμε τους ογκολογικούς ασθενείς

Ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, στο συνέδριο της ΕΛΛΟΚ στην Αθήνα, τόνισε ότι το Υπουργείο προωθεί ουσιαστικά τη βελτίωση των υπηρεσιών για ογκολογικούς ασθενείς και επισήμανε τη στενή, παραγωγική συνεργασία με την ΕΛΛΟΚ.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και ασφάλιση στο 19ο Insurance Conference

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε τη σημασία μεγαλύτερης συνεργασίας ανάμεσα σε δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιωτικές ασφαλιστικές, επισημαίνοντας και την εφαρμογή DRGs στον ιδιωτικό τομέα από το 2027 για έλεγχο κόστους.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης απαντά στις καταγγελίες Καρχιμάκη για το «Αττικόν»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στις καταγγελίες του Λευτέρη Καρχιμάκη για το νοσοκομείο Αττικόν, διαψεύδοντας ελλείψεις σε σεντόνια και υποστηρίζοντας ότι γίνονται έργα για την κατάργηση των ράντζων.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελευταία μέρα αύριο για αιτήσεις σε 1.131 θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ

Λήγει αύριο η προθεσμία για τις 1.131 θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ, με πιθανότητα παράτασης όπως δήλωσε ο υφ. Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους. Υψηλή συμμετοχή στην Αττική, χαμηλότερη σε απομακρυσμένες περιοχές. Αυξήθηκαν οι θέσεις στις άγονες ζώνες.