ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μέτρα προστασίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών

Όπως αναφέρει η ΟΒΕ, από την έναρξη των αυστηρών μέτρων και του κλεισίματος του μεγαλύτερου μέρους των επιχειρήσεων, υπήρξε κατακόρυφη μείωση, μέχρι και 60%, των πωλήσεων καυσίμων από τα πρατήρια.

Να ενταχθούν τα πρατήρια υγρών καυσίμων στην κατηγορία των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό με τις ανάλογες πρόνοιες (μείωση ενοικίου, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις) και για τους εργαζόμενους και να καθοριστεί ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων στις 12 ώρες (7πμ. - 7μμ.) ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος με επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει η ΟΒΕ, από την έναρξη των αυστηρών μέτρων και του κλεισίματος του μεγαλύτερου μέρους των επιχειρήσεων, μειώθηκαν οι μετακινήσεις καταναλωτών, επιχειρηματιών και εφοδιαστικών αλυσίδων με συνέπεια την κατακόρυφη μείωση, μέχρι και 60%, των πωλήσεων καυσίμων από τα πρατήρια.

Τα δε νέα μέτρα καθολικής σχεδόν απαγόρευσης των μετακινήσεων, είναι βέβαιο ότι θα πλήξουν ακόμη περισσότερο την κατανάλωση με συνέπεια τη μείωση των πωλήσεων μέχρι και στο 90% της κανονικής περιόδου. Σημειώνει ακόμη ότι από την προηγούμενη εβδομάδα για λόγους προστασίας των καταναλωτών - πελατών, των πρατηριούχων και των εργαζομένων έχει ανασταλεί η λειτουργία των πλυντηρίων στο μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων πανελλαδικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμα 25.000 ευρώ σε πρατήρια καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία

Μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΙΜΕΑ διαπιστώθηκε ότι δύο πρατήρια υγρών καυσίμων στο κέντρο της Αθήνας και άλλα τρία στο Περιστέρι, στην Ηλιούπολη και στον 'Αλιμο παραβίαζαν τις διατάξεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα αναγνωρίζουν οι οδηγοί τα σημάδια νοθείας καυσίμων

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Αθανάσιος Παπαδόπουλος ανέφερε πως η νοθεία καυσίμων έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Να προβληματίζονται οι οδηγοί αν βλέπουν μεγάλες αποκλίσεις τιμών σημειώνει.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι επιπτώσεις που προκαλούν τα νοθευμένα καύσιμα στα αυτοκίνητα

Ο Απόστολος Καλαντζόπουλος γενικός γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής τονίζει ότι το φαινόμενο των νοθευμένων καυσίμων έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και ζητά από την Πολιτεία να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι.