ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στα 71 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Στους 17 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από τον κορονοϊό στη χώρα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Στα 695 είναι τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αυξάνεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα καθώς το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 71 νέα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 695. Σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας οι νεκροί έχουν φτάσει πλέον τους 17.

Από τα 17 θύματα του κορονοϊού οι 14 ήταν άνδρες και οι τρεις γυναίκες, όλοι με υποκείμενο νόσημα και τον μέσο όρο ηλικίας να είναι τα 76 έτη. Όπως ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας με βάση τα μαθηματικά μοντέλα τα κρούσματα υπολογίζονται σε 8.000 με 10.000.

Μέχρι στιγμής 114 άτομα νοσηλεύονται, με 35 να είναι διασωληνωμένοι και όλοι είναι άντρες, και μια γυναίκα, ενώ έχουν δοθεί 21 εξιτήρια. Το 56% των ασθενών είναι άνδρες, με το 75% των περιπτώσεων να είναι 18 έως 64 ετών. 

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί σε 193 χώρες παγκοσμίως με τον συνολικό αριθμό να ξεπερνούν τα 358.000, με περισσότερους από 15.000 ανθρώπους να έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, με την Ευρώπη να αποτελεί πλέον το επίκεντρο της επιδημίας.

Ο κ. Σ. Τσιόδρας σημείωσε πως «τα μέτρα δεν πρέπει να χαλαρώσουν, γιατί όσο χαλαρώνουν τα μέτρα τόσο αυξάνεται ο βαθμός μετάδοσης της νόσου» και πρόσθεσε οτι  «Το πρώτο μας μέλημα δεν είναι να αποδίδουμε ευθύνες. Έχουμε ένα κοινό εχθρό κι αυτός είναι ιός».

Επιπλέον ευχαρίστησε όλους όσους συμμορφώνονται στα προληπτικά μέτρα σημειώνοντας: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμορφώνονται σε μέτρα σκληρά... Είναι δύσκολες συνθήκες και δύσκολες οι επιλογές»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.