ΓΔ: 2102.61 -0.94% Τζίρος: 394.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φλωρίδης ομιλία συνέδριο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έθεσε σε διαθεσιμότητα και πέμπτο ιατροδικαστή

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τα πρακτικά της δίκης διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία προκειμένου ο ιατροδικαστής να ελεγχθεί για τέλεση αξιόποινης πράξης σε σχέση με την κατάθεσή του.

Τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος Θεόδωρο Νούσια έθεσε σε αναστολή καθηκόντων ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Είναι ο πέμπτος ιατροδικαστής που τις τελευταίες ημέρες τίθεται σε αναστολή με απόφαση του κ. Φλωρίδη.

Ο κ. Νούσιας κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στο πλαίσιο δίκης με κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία -οπλοχρησία.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τα πρακτικά της δίκης διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία προκειμένου ο ιατροδικαστής να ελεγχθεί για τέλεση αξιόποινης πράξης σε σχέση με την κατάθεσή του. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε τελικώς σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Λάσκου με τον πρέσβη της Αρμενίας για συνεργασία στη Δικαιοσύνη

Ο γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης Πέλοπας Λάσκος συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αρμενίας. Συζήτησαν για διμερή συνεργασία, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ενίσχυση θεσμικών και νομικών σχέσεων στον τομέα της Δικαιοσύνης.
Συνάντηση αξιωματούχων γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δικηγορικών Συλλόγων με ηγεσία Υπουργείου Δικαιοσύνης για θέματα

Συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων με τον υπουργό Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα. Συζητήθηκαν σοβαρά ζητήματα του κλάδου και συζητήθηκε η ανάγκη διαλόγου και συνεργασίας με αμοιβαία εμπιστοσύνη.
Γιώργος Φλωρίδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης: Συνάντηση με τον Ιρλανδό υπουργό για τη συνεργασία στη Δικαιοσύνη

Ο Γ. Φλωρίδης και ο Ι. Μπούγας συναντήθηκαν με τον Ιρλανδό υπουργό Jim O' Callaghan για προετοιμασία της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ το 2027. Θα ανακοινωθεί ομάδα εργασίας για θέματα Δικαιοσύνης τις επόμενες μέρες.
Δίκη Χρυσής Αυγής δικαστήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσή Αυγή: Η εισαγγελική πρόταση για τα ελαφρυντικά ανακοινώνεται σήμερα

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής με την εισήγηση της εισαγγελέως για τα ελαφρυντικά. Η απόφαση για τις ποινές των 42 ενόχων αναμένεται σύντομα. Σε 13 ήδη έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά από προηγούμενες αποφάσεις.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Να συζητήσουμε ανοιχτά για προστασία συνόρων με αποτροπή

Ο Θάνος Πλεύρης, από τις Βρυξέλλες, τόνισε την ανάγκη μείωσης μεταναστευτικών ροών και αύξησης επιστροφών για την επιτυχημένη εφαρμογή του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης, ζητώντας ουσιαστική ευρωπαϊκή στήριξη στα κράτη πρώτης γραμμής.