ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Έσπασε το φράγμα των 1.000 κρουσμάτων στην Ελλάδα

Στα 1.061 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει πλέον τους 32. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως θα εκδοθεί νέο θεραπευτικό πρωτόκολλο.

Στα 95 ανήλθαν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στα 1.061 με τον απολογισμό των νεκρών να φτάνει τους 32, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας που ανέφερε πως θα εκδοθεί νέο θεραπευτικό πρωτόκολλο.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε ειδική μνεία για το νοσηλευτικό προσωπικό και όλες τις άλλες ειδικότητες του τομέα Υγείας που δίνουν μάχη απέναντι στον κορονοϊό και σημείωσε πως

Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά τέσσερα άτομα. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων απεβίωσαν από τον κορονοϊό ήταν τα 73 έτη. Από τα θύματα 25 ήταν άντρες και 7 γυναίκες. Διασωληνομένοι παραμένουν 69 άτομα με την μέση ηλικία των ασθενών να είναι τα 66 έτη. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, το μέσο διάστημα παραμονής στο νοσοκομείο είναι οι 10 ημέρες. Μέχρι στιγμής στην χώρα έχουν γίνει συνολικά 14.363 διαγνωστικά τέστ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό δήλωσε ότι λαμβάνονται νέα μέτρα για τις αεροπορικές συνδέσεις. Τόνισε ότι πλέον θα επιτρέπονται επαναπατρισμοί όσων χρήζουν υγειονομικής φροντίδας (έγκυρες ή με κάποιο σοβαρό νόσημα) με ιατρική βεβαίωση, όσοι αποδείξουν με χαρτιά οτι δεν έχουν εξασφαλισμένη στέγη και όσοι είναι με πτήση transit και έχουν το εισιτήριο τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.