ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 235.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 03:10:31
Φώτο: ΑΠΕ

Έσπασε το φράγμα των 1.000 κρουσμάτων στην Ελλάδα

Στα 1.061 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει πλέον τους 32. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως θα εκδοθεί νέο θεραπευτικό πρωτόκολλο.

Στα 95 ανήλθαν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στα 1.061 με τον απολογισμό των νεκρών να φτάνει τους 32, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας που ανέφερε πως θα εκδοθεί νέο θεραπευτικό πρωτόκολλο.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε ειδική μνεία για το νοσηλευτικό προσωπικό και όλες τις άλλες ειδικότητες του τομέα Υγείας που δίνουν μάχη απέναντι στον κορονοϊό και σημείωσε πως

Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά τέσσερα άτομα. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων απεβίωσαν από τον κορονοϊό ήταν τα 73 έτη. Από τα θύματα 25 ήταν άντρες και 7 γυναίκες. Διασωληνομένοι παραμένουν 69 άτομα με την μέση ηλικία των ασθενών να είναι τα 66 έτη. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, το μέσο διάστημα παραμονής στο νοσοκομείο είναι οι 10 ημέρες. Μέχρι στιγμής στην χώρα έχουν γίνει συνολικά 14.363 διαγνωστικά τέστ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό δήλωσε ότι λαμβάνονται νέα μέτρα για τις αεροπορικές συνδέσεις. Τόνισε ότι πλέον θα επιτρέπονται επαναπατρισμοί όσων χρήζουν υγειονομικής φροντίδας (έγκυρες ή με κάποιο σοβαρό νόσημα) με ιατρική βεβαίωση, όσοι αποδείξουν με χαρτιά οτι δεν έχουν εξασφαλισμένη στέγη και όσοι είναι με πτήση transit και έχουν το εισιτήριο τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεμιστοκλέους: Νέα κίνητρα για την ενίσχυση των νοσηλευτών στο ΕΣΥ

Το υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει αύριο, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, νέα κίνητρα για προσέλκυση νοσηλευτών στο ΕΣΥ, καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό μειώνεται συνεχώς, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους.
Γιατρός με tablet
ΔΙΕΘΝΗ

Θετικός στον χανταϊό Αμερικανός επιβάτης του MV Hondius επαναπατρίζεται

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ένας Αμερικανός επιβάτης του MV Hondius, που επαναπατρίζεται στις ΗΠΑ, βρέθηκε θετικός στον ιό των Άνδεων έπειτα από μοριακό τεστ, ενώ εμφανίζει ήπια συμπτώματα.
Ιατρός στο νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε προληπτική καραντίνα ο Έλληνας επιβάτης από το MV Hondius χωρίς συμπτώματα

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι ο επαναπατρισθείς από το MV Hondius δεν έχει συμπτώματα, τίθεται προληπτικά σε καραντίνα και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία του.
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Αποβιβάστηκε η πρώτη ομάδα επιβατών από το κρουαζιερόπλοιο

Ομάδα Ισπανών επιβατών αποβιβάστηκε από κρουαζιερόπλοιο με κρούσματα χανταϊού, μεταφέρθηκε σε στρατιωτικές βάσεις και με κυβερνητικό αεροσκάφος στη Μαδρίτη, όπου θα μπουν σε καραντίνα σε νοσοκομείο.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσταση Ταμείου Καινοτομίας: Νέο ΕΣΥ και πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε στη Βουλή ότι το νέο Ταμείο Καινοτομίας θα ενισχύσει το ΕΣΥ, διασφαλίζοντας πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες, με βιώσιμο και διαφανές μοντέλο, βασισμένο σε διεθνείς πρακτικές.
Κατάστημα κλειστό λόγω νόσου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ιατρείο Άνω Λιοσίων γίνεται Πολυδύναμο Περιφερειακό Κέντρο

Το Τοπικό Ιατρείο Άνω Λιοσίων αναβαθμίζεται σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, με τρεις νέες οργανικές θέσεις προσωπικού, στο πλαίσιο ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αττική.