ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Business Daily

Lockdown τουλάχιστον ως 15 Απριλίου και απαγόρευση εξόδου το Πάσχα

Η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού στην επαρχία με την χώρα να παραμένει σε καραντίνα μέχρι και το Πάσχα καθώς ο Απρίλιος θεωρείται πολύ κρίσιμος μήνας.

Δεν θα υπάρξει φέτος η καθιερωμένη έξοδος του Πάσχα καθώς κυβέρνηση και υγειονομικές Αρχές παρακολουθούν ακόμα την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού με τα νοσοκομεία της χώρας μέχρι στιγμής να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και την κυβέρνηση να θέλει να περιορίσει την εξάπλωση του ιού στην επαρχία.

Με δηλώσεις τους στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως μέχρι τις 15 Απριλίου θα έχουμε εικόνα σχετικά με την επιτυχία των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η καραντίνα θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα.

Ο υπουργός Υγείας σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού αναφέρει πως η χώρα μας βρίσκεται εντός της καμπύλης, κάτι που επιτρέπει στο δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκρίνεται και προειδοποίησε πως ο Απρίλιος θα είναι ένας «πάρα πολύ κρίσιμος» μήνας που δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση. «Καταλαβαίνω ότι αυτό εμπεριέχει υπομονή και πειθαρχία, αλλά κανένας πιστεύω δεν θέλει να διακινδυνεύσει την υγεία του ίδιου της οικογένειά του», και σημείωσε πως αυτός είναι ο νέος πατριωτισμός.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η κυβέρνηση έως τώρα έχει προχωρήσει με ψυχραιμία και σχέδιο υπογραμμίζοντας πως «οτιδήποτε προκύπτει πρέπει να αντιδράμε άμεσα και να βρίσκουμε λύσεις. Εάν προσέξουμε πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τον ιό».

Για την επάρκεια του δημοσίου συστήματος Υγείας ο υπουργός τόνισε πως μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί πάνω από 4.200 προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στα νοσοκομεία και έχουν ήδη αναλάβει πολλοί από αυτούς υπηρεσία, ενώ για τις ΜΕΘ ανέφερε πως μαζί με αυτές του ιδιωτικού τομέα «ξεπερνούμε τις 870 και συνεχίζουμε». Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει γίνει παραγγελία 600 αναπνευστήρων και εξήρε το έργο γιατρών και νοσηλευτών κάνοντας λόγο για «σύγχρονους ήρωες».

«Μένουμε σπίτι» και το Πάσχα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος. Η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα», και ανέφερε πως θα εκδοθεί εγκύκλιος σε κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψιν τους πως φέτος η κατανάλωση αμνοεριφίων που καταγράφεται την περίοδο του Πάσχα δεν θα είναι η καθιερωμένη.

Καλώντας τους πολίτες να κάνουν υπομονή έναν μήνα, ο υπουργός σημείωσε πως η χώρα έχει επιδείξει πολύ καλό πρόσωπο μέχρι στιγμής στην διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού και υπογράμμισε πως θα ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» να μεταδοθεί ο ιός στην επαρχία από την Αθήνα που έχει τα τα περισσότερα κρούσματα.

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως το υπουργείο θα πληρώσει τόκους δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ μέσω προγράμματος για την πληρωμή των επιτοκίων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων όλων των πληττόμενων κλάδων, άρα και των γιατρών για τους επόμενους μήνες. Σε συνδυασμό με τα μέτρα που έχουν ανακοινώσει οι τράπεζες για τους πληττόμενους κλάδους, ο υπουργός τόνισε ότι για τους συγκεκριμένους κλάδους «το δάνειό τους θα τους απασχολήσει ξανά από Οκτώβριο».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.