ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στα 1.156 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Κατά 95 αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα με τον αριθμό των θυμάτων του κορονοϊού να ανέρχονται πλέον στα 38 άτομα. Στην Αττική καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα.

Έξι επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τη νόσο σε 38. Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 95 νέα κρούσματα της νόσου, με το σύνολο των κρουσμάτων από τον κορονοϊό στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 1.156.  Ανακοίνωσε επίσης ότι 69 είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Μέχρι στιγμής ο μέσος όρος όσων είναι διασωληνωμένοι είναι 66 έτη, ενώ το 7% έχει υποκείμενα νοσήματα. Έχουν γίνει μέχρι τώρα 15.151 τέστ για τον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, το 5% των νοσούντων χρειάζεται εντατική θεραπεία. «Είναι σοβαρό να καταλάβουμε ότι εκείνοι που μπαίνουν στο νοσοκομείο είναι στην κορυφή του παγόβουνου», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος. Για τα ποσοστά θανάτων, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως το ποσοστό θνησιμότητας είναι μεγάλο σε όσους βρίσκονται σε ΜΕΘ το 47% από αυτούς πεθαίνουν. Εκεί σώζονται ζωές, εκεί θρηνούνται και θάνατοι. «Ας μην μας παραξενεύουν οι θάνατοι. Είναι το αποτέλεσμα μιας βίαιης μάχης, πρέπει να διατηρούμε ακέραιη την ελπίδα μας».

Για την πιθανότητα να υπάρξει σύντομα θεραπεία για τον κορονοϊό, ο λοιμωξιολόγος ανέφερε πως «δεν υπάρχει επί του παρόντος πανάκεια, ούτε θαυματουργό φάρμακο. Οι επιστήμονες κάνουν το καλύτερο δυνατό. Η Ελλάδα παρουσιάζει βραδύτερο ρυθμό αύξησης της καμπύλη σε σχέση με την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Βρετανία. Οι αντοχές μας δοκιμάζονται, πολλές χώρες στενάζουν. Ευχόμαστε σε όλους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους. Είμαστε συναγωνιστές σε αυτό καθώς ο αγώνας είναι πανανθρώπινος. Η επιδημία δεν είναι αριθμοί. Είναι πρόσωπα, είναι οι διπλανοί μας. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.