ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ν. Χαρδαλιάς: Το κράτος κάνει ότι πρέπει, να μείνουν οι πολίτες στο σπίτι

Την παράταση του λουκέτου στα καταστήματα επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς αναφέροντας πως το κράτος κάνει ότι πρέπει για τον περιορισμό της επιδημίας και οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν σπίτια τους.

Παρατείνεται έως και τις 11 Απριλίου η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων σε ολόκληρη την επικράτεια όπως και στους χώρους λατρείας ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως η απόφαση αφορά στα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά.

Αποφασίστηκε επίσης, όπως είπε, να παραταθεί η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά ακόμα μια εβδομάδα για προκλητικούς λόγους. Επισήμανε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας και πως συνεχίζουμε την προσπάθεια με επιμονή και συνέπεια.

Νωρίτερα από την έδρα του δήμου Μύκης, Σμύνθη που είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης τον αρμόδιο περιφερειάρχη και όλους όσοι εμπλέκονται στο θέμα της απομόνωσης του Εχίνου λόγω κορωνοϊού και την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής κατάστασης στην ευρύτερη περιοχη είχε σημειώσει πως «το κράτος, μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις υγειονομικές υπηρεσίες, είναι έτοιμο και θα δώσει τις λύσεις που πρέπει», τονίζοντας ότι «η απάντηση σε αυτόν τον εφιάλτη είναι μία: Το να μένουμε όλοι στο σπίτι».

«Αυτό που θα πρέπει να συστήσουμε σε όλους είναι να μείνουν πιστοί στο δόγμα, τον τρόπο ζωής πλέον, για τις επόμενες εβδομάδες, και να μείνουν όλοι στο σπίτι. Ο μόνος τρόπος για να νικηθεί ο ιός είναι όλοι να μένουμε σπίτι. Να αφήσουμε τις εκπτώσεις, να αφήσουμε τις δικαιολογίες, να αφήσουμε οποιαδήποτε άλλη σκέψη δεύτερη και να μένουμε σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. Διαβεβαίωσε, δε, ότι «το κράτος είναι έτοιμο, θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει» σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, το νοσοκομείο, το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό και θα δώσει τις λύσεις που πρέπει.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα παραταθεί η καραντίνα στον Εχίνο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι «οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις στη διαχείριση των κρίσεων φέρνουν λάθος αποτελέσματα» και σημείωσε πως «κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα, κάθε μέρα εκτιμάμε, μαζί με τους γιατρούς και το επιστημονικό προσωπικό τα δεδομένα της περιοχής και παίρνουμε τις σχετικές αποφάσεις. Βήμα βήμα, λοιπόν, ο Εχίνος έχει ακόμα μέρες να ολοκληρώσει το δεκατετραήμερό του. Σε κάθε περίπτωση, όποιες αποφάσεις παίρνουμε είναι για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη δημόσια υγεια, ειδικά την υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται σε καραντίνες και όλων των άλλων κοινωνιών που βρίσκονται γύρω απ’ αυτές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.