ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Τσιόδρας: Στους 49 οι νεκροί και στα 1.314 τα κρούσματα από τον κορονοϊό 

Επτά ασθενείς έχασαν τη μάχη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, ενώ υπήρξαν και 20 κρούσματα της νόσου σε κρουαζιερόπλοιο. Εκ των ασθενών η κατάσταση των 85 κρίνεται ως πιο σοβαρή.

Στα 1.314 είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Πλέον ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει σε 49, καθώς την Τρίτη καταγράφηκε ο θάνατος ακόμη επτά ασθενών. Σύμφωνα με τον ίδιο καταγράφηκαν 20 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (82 επιπλέον από χθες), 85 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στη χρήση των μασκών, αναφέροντας πως ο ΠΟΥ εξέδωσε οδηγία με την οποία σημειώνει πως δεν είναι απαραίτητη η χρήση τους στην καθημερινότητα, εκτός και αν κάποιος είναι ασθενής ή φροντίζουμε κάποιον που νοσεί.

Επίσης αναφέρθηκε και στη νέα μελέτη του Imperial College, σύμφωνα με την οποία τα κλειστά σύνορα, η απαγόρευση κοινωνικών συναθροίσεων και οι αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία, έχουν συμβάλει στο να σωθούν 59.000 ζωές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γονιμότητα επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με έρευνα

Η καθηγήτρια Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών για την μείωση της γυναικείας γονιμότητας, εξαιτίας τής περιβαλλοντική ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς

«Αυτή η μη χειρουργική διαδικασία προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως μικρότερο χρόνο ανάρρωσης, λιγότερο πόνο και μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους» τόνισε ο Αλέξανδρος Μάλλιος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανταλλαγή δεδομένων Υγείας εντός της ΕΕ

Με τον Eυρωπαϊκό Xώρο Δεδομένων Υγείας οι πολίτες θα έχουν ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα υγείας, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στη χώρα καταγωγής τους ή σε άλλο κράτος μέλος.