ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στα 1.415 αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στα 50 άτομα με τον μέσο όρο ηλικίας των θυμάτων να είναι τα 72 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Αυξημένα κατά 81 εμφανίζονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα που ανέρχονται πλέον συνολικά σε 1.415. Σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, 20 κρούσματα καταγράφονται στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και για τους υπόλοιπους από τους 380 επιβάτες.

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στα 50 άτομα, με τον μέσο όρο ηλικίας των θυμάτων να είναι τα 72 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας. Μέχρι σήμερα νοσηλεύονται 90 διασωληνωμένοι ασθενείς και ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών αυτών είναι 76 ετών. Από τις ΜΕΘ έχουν βγει 6 ασθενείς. Συνολικά έχουν διενεργηθεί 17.350 τεστ.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, «η καταγραφή των θανάτων γίνεται από τα ληξιαρχεία της χώρας σε σχεδόν πραγματικό χρόνο και αναφέρονται στο σύνολο της χώρας» και συμπλήρωσε οτι «ο ΕΟΔΥ έχει οριστεί ως διαπιστευμένος φορέας για καταγραφή της θνησιμότητας. Το σύστημα δεν έχει καταγράψει περισσότερους θανάτους από το αναμενόμενο αυτό είναι καθησυχαστικό».

«Θεωρητικά κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί», κατέληξε. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως η Ευρώπη με 30.063 θανάτους είναι η περισσότερο πληγείσα ήπειρος από την πανδημία του κορονοϊού. Η Ιταλία καταγράφει τους περισσότερους θανάτους με 12.428 θύματα, η Ισπανία καταμετρά 8.189 θανάτους και η Γαλλία με 3.523.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.