ΓΔ: 1452.34 0.31% Τζίρος: 51.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:14:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στους 59 οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα, 99 νέα κρούσματα

Σημαντική αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, τα οποία έφτασαν στα 1.613 συνολικά. Περιορισμοί κίνησης στην παραλιακή Πάτρας και Βόλου.

Αύξηση παρουσίασαν τα νέα κρούσματα ασθενών του κορονοϊού που καταγράφηκαν στη χώρα μας το τελευταίο εικοσιτετράωρο, τα οποία είναι 99, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόρδας. Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.613.

Ακόμα, 92 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ενώ 59 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιόρδας έκανε λόγο για πρόοδο στην Κίνα σε πειραματικό φάρμακο, το οποίο για την ώρα έχει αποδειχθεί πολύ πιο αποτελεσματικό από άλλα στις δοκιμές. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόσθεσε ότι οφείλουμε όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφορικά με όσα ανακοινώνονται για θεραπείες, φάρμακα και εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό.

Ν. Χαρδαλιάς: Περιορισμοί της κίνησης στην παραλιακή Πάτρας και Βόλου

Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί κοινό στοίχημα για τον κρατικό μηχανισμό, για τον κάθε πολίτη, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενημέρωσε ότι στη δομή μεταναστών στη Ριτσώνα έγιναν ιχνηλατήσεις και κάποια τεστ σε επαφές της νοσούντος, αναφέροντας ότι «έχουμε ολοκληρώσει περίπου σε 90 δείγματα», ενώ έκανε γνωστό ότι 121 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο επιβατηγό πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» και 261 αρνητικοί στον ιό.

Ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών από το Σάββατο και για 14 ημέρες στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Νότιο Πάρκο και στην περιοχή Πλαζ Αγιάς. Επίσης, αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία του Βόλου από τη Δευτέρα και για 14 ημέρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.