ΓΔ: 1642.17 -0.79% Τζίρος: 103.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Εντοπίστηκε παράνομο εργαστήριο που έφτιαχνε ποτά «μπόμπες»

Παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών εντοπίστηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με δυο άτομα να συλλαμβάνονται.

Παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών εντοπίστηκε στο Μελισσοχώρι από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Συνελήφθησαν ένας σαρανταπεντάχρονος και συνεργός του, που διοχέτευαν στην αγορά λαθραία οινοπνευματώδη ποτά.

Σε έρευνα των αστυνομικών σε υπόγειο χώρο σπιτιού στο Μελισσοχώρι, που ενοικίαζε ο σαρανταπεντάχρονος, είχε εγκατασταθεί εξοπλισμός για τη λειτουργία του παράνομου εργαστηρίου. Οι συλληφθέντες αναμείγνυαν σε δεξαμενές αλκοολούχα μείγματα, τα οποία εμφιάλωναν σε φιάλες με πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες γνωστών εταιρειών οινοπνευματωδών ποτών και τις διέθεταν στην αγορά. Κατασχέθηκαν 2.546 κενές φιάλες με σήματα εταιρειών ποτών, 343 γεμάτες φιάλες, 190 χάρτινα κιβώτια, 29.419 αυτοκόλλητα, 13.368 πώματα, δύο πλαστικές δεξαμενές με 600 λίτρα οινοπνευματώδους μείγματος, δύο μηχανισμοί σφράγισης φιαλών, αλκοολόμετρο, σωληνώσεις, βάνες και διάφορα εργαλεία.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του σαρανταπεντάχρονου ημεδαπού και συνεργού του, για παράβαση των νόμων περί τελωνειακού κώδικα και περί σημάτων και για πλαστογραφία. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον εισαγγελέα ο οδηγός του φορτηγού που προκάλεσε το δυστύχημα στην Εγνατία

Ο 38χρονος ουκρανός οδηγός φορτηγού που προκάλεσε το δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.