ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η ασφαλιστική αγορά συμβάλλει στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του κορονοϊού

Tη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορονοϊό, ενισχύουν ανεξάρτητα η κάθε ασφαλιστική εταιρεία

Η ασφαλιστική αγορά είναι σε πλήρη ετοιμότητα και λειτουργία προκειμένου να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους, όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος «αλλά και να συμβάλλει με τις δικές της δυνάμεις και στο μέτρο που της αναλογεί, στην όλη προσπάθεια και σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από τη νομοθεσία και την Ελληνική Πολιτεία».

Διευκρινίζει η ένωση, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, ότι στην παρούσα φάση, σύμφωνα με την επιλογή της Ελληνικής Πολιτείας, η οργάνωση για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 περιλαμβάνει τη συμμετοχή μόνον των δημόσιων φορέων υγείας και περίθαλψης.

Ωστόσο εκτός από τις πρωτοβουλίες της ΕΕΑΕ, στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορονοϊό, ενισχύουν ανεξάρτητα η κάθε ασφαλιστική εταιρεία. Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές δράσεις: 

 - Η Εθνική Ασφαλιστική, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι: «σε κάθε δύσκολη στιγμή, έχει αποδείξει έμπρακτα την υποστήριξή της στο κοινωνικό σύνολο και σήμερα, προχωρά σε προμήθεια 100.000 χειρουργικών μασκών και 10 monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών μονάδων ΜΕΘ, τα οποία θα διατεθούν στο υπουργείο Υγείας για να χρησιμοποιηθούν στην προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19».

 - Η Groupama Ασφαλιστική: δωρίζει μέρος του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού προς υποστήριξη της νέας Κλινικής Λοιμώξεως από τον κορονοϊό του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία». Ο εξοπλισμός θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή περίθαλψη των ασθενών και τη μέγιστη δυνατή προστασία του προσωπικού της κλινικής, συνολικής δυναμικότητας 40 κλινών.

 - Ο ασφαλιστικός όμιλος Eurolife ERB, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προχώρησε στη δωρεά υγειονομικού υλικού, ιατρικού εξοπλισμού και ειδών απολύμανσης και υγιεινής στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή μάσκες, γάντια, θερμόμετρα, υλικά προστασίας φιλοξενούμενων, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, γάζες, οινόπνευμα, αντισηπτικά, στολές εργασίας και άλλων ειδών απολύμανσης.

- Σε δωρεά 10 αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Πίστη.

 

 

 

 

 

      Υπενθυμίζεται σε ό,τι αφορά στην κάλυψη των ασφαλισμένων για τον κίνδυνο του κορονοϊού, όπως έχει σημειώσει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΕΑΕΕ, η πλειονότητα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων καλύπτει τους ασφαλισμένους τόσο στο πλαίσιο των ασφαλίσεων Ζωής (Απώλεια Ζωής, Ανικανότητα), όσο και Υγείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών στηρίζει την πρωτοβουλία «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο»

Η ΕΑΕΕ, αναγνωρίζοντας τον ουσιαστικό ρόλο του ασφαλιστικού κλάδου στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων, υποστηρίζει την πρωτοβουλία «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» ενώνοντας τη φωνή της με εκατομμύρια οργανισμούς και πολίτες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων έξω από το υπ. Δικαιοσύνης

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ολομέλειας, Δημήτρης Βερβεσός, μέχρι σήμερα ουδεμία πρόνοια έχει υπάρξει με αποτέλεσμα χιλιάδες δικηγόροι και ελευθέροι επαγγελματίες και επιστήμονες να μείνουν ανασφάλιστοι.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη αύξηση στα πνευμονολογικά και παθολογικά ιατρεία των νοσοκομείων

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι η αναμονή των ασθενών για εξέταση στα παθολογικά και πνευμονολογικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τις 8 ώρες.