Φώτο: ΑΠΕ

Στους 79 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορονοϊό

Το επίπεδο θνησιμότητας και ο ρυθμός αύξησης της επιδημίας του κορονοϊού δείχνουν πως επιβραδύνονται στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας κ. Τσιόδρα να αναφέρει πως δεν πρέπει να υπάρξει με τίποτα εφησυχασμός.

Στα 1.755 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς 20 ήταν τα νέα κρούσματα που κατέγραψαν οι υπηρεσίες Υγείας με τον απολογισμό των νεκρών να φτάνει πλέον τα 79 άτομα.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, τα 361 κρούσματα από τα 1.755 συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό  και 655 σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί 26.193 τεστ.

Το 79% των νοσούντων είναι άνδρες, ενώ το 71% των θανόντων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ήταν μεγάλης ηλικίας. Από τους 79 νεκρούς οι 23 ήταν γυναίκες. Η μέση ηλικία των θυμάτων είναι τα 73 έτη. Το 86% των νεκρών είχαν υποκείμενα νοσήματα ή και ήταν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

90 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνομένοι, 19 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 71% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Την ίδια ώρα, 9 ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως «το επίπεδο της θνησιμότητας και ο ρυθμός αύξησής της φαίνονται ευνοϊκά αυτή τη στιγμή» όμως τόνισε πως «αυτό δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να οδηγήσει σε εφησυχασμό» αναφέροντας πως «πρέπει όλοι να δείξουμε κουράγιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωπαϊκά κονδύλια 35 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού

Το ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που θα προσληφθεί θα καλύψει ανάγκες σε ειδικές κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.