ΓΔ: 2467.5 0.74% Τζίρος: 239.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Στους 79 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορονοϊό

Το επίπεδο θνησιμότητας και ο ρυθμός αύξησης της επιδημίας του κορονοϊού δείχνουν πως επιβραδύνονται στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας κ. Τσιόδρα να αναφέρει πως δεν πρέπει να υπάρξει με τίποτα εφησυχασμός.

Στα 1.755 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς 20 ήταν τα νέα κρούσματα που κατέγραψαν οι υπηρεσίες Υγείας με τον απολογισμό των νεκρών να φτάνει πλέον τα 79 άτομα.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, τα 361 κρούσματα από τα 1.755 συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό  και 655 σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί 26.193 τεστ.

Το 79% των νοσούντων είναι άνδρες, ενώ το 71% των θανόντων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ήταν μεγάλης ηλικίας. Από τους 79 νεκρούς οι 23 ήταν γυναίκες. Η μέση ηλικία των θυμάτων είναι τα 73 έτη. Το 86% των νεκρών είχαν υποκείμενα νοσήματα ή και ήταν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

90 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνομένοι, 19 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 71% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Την ίδια ώρα, 9 ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως «το επίπεδο της θνησιμότητας και ο ρυθμός αύξησής της φαίνονται ευνοϊκά αυτή τη στιγμή» όμως τόνισε πως «αυτό δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να οδηγήσει σε εφησυχασμό» αναφέροντας πως «πρέπει όλοι να δείξουμε κουράγιο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Στηρίζουμε τους ογκολογικούς ασθενείς

Ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, στο συνέδριο της ΕΛΛΟΚ στην Αθήνα, τόνισε ότι το Υπουργείο προωθεί ουσιαστικά τη βελτίωση των υπηρεσιών για ογκολογικούς ασθενείς και επισήμανε τη στενή, παραγωγική συνεργασία με την ΕΛΛΟΚ.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και ασφάλιση στο 19ο Insurance Conference

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε τη σημασία μεγαλύτερης συνεργασίας ανάμεσα σε δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιωτικές ασφαλιστικές, επισημαίνοντας και την εφαρμογή DRGs στον ιδιωτικό τομέα από το 2027 για έλεγχο κόστους.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης απαντά στις καταγγελίες Καρχιμάκη για το «Αττικόν»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στις καταγγελίες του Λευτέρη Καρχιμάκη για το νοσοκομείο Αττικόν, διαψεύδοντας ελλείψεις σε σεντόνια και υποστηρίζοντας ότι γίνονται έργα για την κατάργηση των ράντζων.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελευταία μέρα αύριο για αιτήσεις σε 1.131 θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ

Λήγει αύριο η προθεσμία για τις 1.131 θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ, με πιθανότητα παράτασης όπως δήλωσε ο υφ. Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους. Υψηλή συμμετοχή στην Αττική, χαμηλότερη σε απομακρυσμένες περιοχές. Αυξήθηκαν οι θέσεις στις άγονες ζώνες.