ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:47:17 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στα 1.884 τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως πρέπει να γίνεται σωστή χρήση της μάσκας υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο να δημιουργηθεί μια ψευδής αίσθηση ασφάλειας.

Στα 52 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 1.884 με τον απολογισμό των νεκρών να φτάνει πλέον τους 83.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας από τα 1.884 συνολικά κρούσματα, το 57% είναι άνδρες. Από ταξίδι στο εξωτερικό έχουν μολυνθεί 509 ασθενείς και 708 κρούσματα σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

84 είναι διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία 67 ετών. Το 20% είναι γυναίκες οι υπόλοιποι άνδρες. Το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι άνω των 77 ετών. 14 έχουν βγει από τις ΜΕΘ. Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός από 39 διασωληνωμένους 17 έχουν αποσωληνωθει 4 έχουν πάρει εξιτήριο σήμερα και άλλοι 6 είναι πολύ καλά στην υγεία τους.

Από τους 83 θανάτους οι 23 αφορούν γυναίκες και 60 τους άνδρες. Η διάμεση ηλικία είναι τα 74 έτη και το 87% είχε υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών. 

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας σημειώνοντας πως τόσο ο ΠΟΥ όσο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων επανέλαβαν πως η γενικευμένη χρήση μασκών από το κοινό «δεν υποστηρίζεται από τα σημερινά δεδομένα» και υπογράμμισε πως δημιουργείται μια ψευδής αίσθηση ασφάλειας που μπορεί να οδηγήσει σε αμέλεια για την τήρηση πιο σημαντικών μέτρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.